Allt din hud behöver på vintern

Vintern är här! Skiftande väderförhållanden syns direkt i hudens tillstånd, så du behöver vårdande produkter som passar din hud. Hitta din egen vinterhudstjärna i vårt sortiment!

Tyvärr reagerar mångas hud på vinterns kalla väder med torrhet och sprickbildning. På vintern är luftfuktigheten mycket lägre än på sommaren. Huden har en förmåga att absorbera fukt från luften, men på vintern fungerar det inte lika bra. Huvudfokus inom hudvård ligger därför på att bibehålla hudens fuktbalans och ge näring till den med effektiva ingredienser. Vi rekommenderar att du lägger till ett fuktgivande ansiktsvatten, serum och närande ansiktsolja till din hudvårdsrutin.

Och om din hud är extra fukttörstig är fuktgivande ansiktsmasker ett måste. Finns det något bättre sätt att skämma bort dig själv än med en avkopplande ansiktsmask efter till exempel en bastu!

Body Lotions och handkrämer bör ersättas med tjockare och mer återfuktande produkter. En av de mest populära är Evolve Tropical Blossom Body Butter, och inte konstigt, då den underbart fylliga krämen förtrollar med sin exotiska och lyxiga doft och effektiva sammansättning.

Hårvård spelar en minst lika viktig roll. På vintern blir håret mer elektrifierat och lättare skört. Håret ska återfuktas och behandlas med hårinpackningar , oljor och återfuktande schampon och balsam .

Rengör ditt ansikte varsamt men effektivt

Daglig hudvård börjar med rengöring. Välj den produkt som gör ett av de viktigaste stegen i hudvård härligt för dig. Vintertid är det en bra idé att välja en mer vårdande och näringsrik rengöringsprodukt när den kalla utomhusluften och torra inomhusluften torkar ut huden. Rengörande oljor och mjölker rengör ditt ansikte skonsamt men effektivt samtidigt som de ger näring till huden.


			

Återfuktande produkter för din hud

Ge din hud mycket fukt och näring och skydda den från kylan. På vintern kan hudvårdsprodukter ersättas med några som är mer återfuktande och näringsrika om de produkter du normalt använder inte känns tillräckliga. Kall utomhusluft och torr inomhusluft ökar avdunstningen av fukt från din hud, vilket kan göra särskilt känslig hud ännu mer irriterad. Om din hud torkar kommer dess skydd mot yttre skador att minska, vilket gör din hy mer benägen för inflammation. I så fall behövs trygghet och förstärkning.

Olika återfuktande och uppfriskande ansiktssprayer kan också vara en räddning för din hud. Du kan lägga en ansiktsspray i handväskan eller ha den på kanten av skrivbordet och spraya ansiktet när du behöver uppfräschning medan du arbetar vid datorn.

Närande oljor och balsam för ansiktet

Inkludera en ansiktsolja eller multifunktionellt balsam i din hudvårdsrutin när din hud behöver mer återfuktning. En oljig vårdande produkt är ett särskilt bra komplement till hudvården om vinterluften torkar ut din hud. Visste du att fet och kombinerad hud också kan dra nytta av den vårdande effekten från oljebaserade produkter?

Med en ansiktsmask får du en effektiv fuktkräm på huden

Ansiktsmasker är ett utmärkt sätt att förbättra din hudvårdsrutin genom att ge ditt ansikte extra fukt. Med en ansiktsmask så kan du ge styrka till huden, till exempel när du tar en bastu. För att ytterligare förstärka effekten av masken kan du exfoliera huden innan du använder masken.

Glöm inte att ta hand om ditt hår också

Bli av med köldskador och fluffiga lockar med återfuktande och vårdande hårvårdsprodukter.

Beställ vårt nyhetsbrev

Ta del av exklusiva kampanjer, bara för prenumeranter!

Du får 10% rabatt på din första beställning!

Tillbaka till toppen

Du håller på att ta bort en gåvoprodukt. Om du bekräftar kommer den inte läggas till i din varukorg igen.