Allt som din hud behöver för våren

Det blir ljusare, solen blir varmare för varje dag som går, fåglarna sjunger, kläderna blir lättare lager för lager… Våren är precis runt hörnet!

För många kommer den värmande luften och solskenet gradvis att reducera hudtorrhet och öka välbefinnandet.

Våren är den gyllene säsongen för hudvård. Exfoliera bort vinterdamm, välj vitaminrika, upplyftande och återfuktande produkter och uppgradera till lättare formuleringar. Kom ihåg att skydda ansiktet från solen, som är särskilt tuff mot huden efter en lång vinter.

Äkta, rent och effektivt

Tre gratis produktprover per beställning

Stort sortiment

Bli på gott humör och fräscha upp dig genom att lägga till en touch av välbefinnande och skönhet i din vardag. De fruktiga, läckra dofterna för tankarna till sommaren.

Rengör din hud på djupet efter vintern

På våren fortsätter vind och gatudamm att sätta huden på prov. Ibland visar sig våren på huden i form av uppkomna orenheter. Gatudamm som svävar i luften kan visa sig i form av hudöverkänslighet: rodnad, klåda eller finnar. Därför är det bra att rengöra huden ordentligt på kvällen.

Våren är en tid för att fokusera på djuprengöring. Detta innebär inte att skrubba huden med hårda rengöringar, utan att rengöra med respekt för hudens fuktbalans. Välj därför en pålitlig rengöringsprodukt för daglig användning.

Vårens viktigaste skönhetsritual är definitivt exfoliering. Det är en bra idé att exfoliera huden i ansiktet ungefär en gång i veckan. Även de bästa krämerna och maskerna kan inte ta bort den gråa huden från vintern innan de gamla hudcellerna har haft sin tid. Sminkbasen appliceras vackrare, mycket lättare och jämnare när hudytan är slät, vilket gör den mer mottaglig för vårdande produkter.

Efter exfoliering, applicera en ansiktsmask. Masken är inte bara en supereffektiv behandling, utan också en lyxig stund av välbefinnande mitt i vardagen, kvalitetstid som är avsedd bara för dig.

Ge huden lyster med ansiktsvatten och serum

Efter rengöring, återfukta och ge huden lyster med ett ansiktsvatten eller en fuktighetskräm. Tonern förbereder huden efter tvätt och öppnar vägen för andra produkter som kan appliceras efteråt. På våren är en ljuvlig, ljusare produkt idealisk som ansiktsvatten. En lätt exfolierande toner gör till exempel huden vackert ljusare och förbereder den för serum och krämer.

Toners, krämer och tunna, vattenhaltiga serum är de bästa valen den för denna säsong. Väck din vinterstressade hud med massor av vitaminer, antioxidanter och fukt.

Börja förbereda din ansiktshud för sommaren i god tid. Om du till exempel lätt får pigmentfläckar kan du fokusera din hudvårdsrutin på produkter som förhindrar melaninproduktion. Upplysande serum är ett bra sätt att motverka pigmentförändringar.

Återfukta huden

Lyssna noga på din huds behov på våren – vissa människors hud kan vara mindre torr på våren än på vintern eftersom luftfuktigheten ökar, medan andra kan känna sig torra på våren och sommaren.

En tjock kräm som köpts för vintern är oftast värd att byta ut mot en lättare kräm, men den återfuktar fortfarande huden väl. Lättare, vattenbaserade krämer passar ofta bra på våren. Om din hud fortfarande känns torr kan den också behöva en fetare olja för att låsa in fukten.

Ögonpartiet kan också behöva en liten uppfräschning när våren kommer, när gatudamm kliar och solen skiner. Byt ut din ögonkräm mot en ljusare, lyftande eller uppfriskande kräm. Ögonkräm är en precisionsbehandling för den känsliga huden runt ögonen.

Skydda din hud från vårsolen

Skydda din hud från solen redan i början av våren, när huden är som känsligast och UV-strålningen är intensiv. Vintermörkret har gjort huden känslig för UV-strålning och dess eget skydd, som består av melanin eller solbränna, är som lägst. Därför är det lämpligt att ha en högre solskyddsfaktor i början av solperioden.

Solskydd skyddar huden mot solens UVA- och UVB-strålar, mot brännskador och mot solrelaterade hudförändringar som pigmentfläckar och för tidigt åldrande.

När sommaren närmar sig måste det gamla lagret av solskyddsfaktor uppdateras, eftersom solskyddsprodukter håller i ungefär åtta månader efter att de öppnats. Varje sommar är det klokt att köpa nya solskydd för att försäkra sig om att de skyddar dig som de ska.

Soliga dagar kan få din hud att se blekare ut och du kan behöva lite färg. En brun-utan-sol från naturliga råvaror är ett säkert sätt att få en vacker solbränna. Kom ihåg att exfoliera och återfukta huden ordentligt innan du använder brun-utan-sol. På så sätt blir resultatet vackert och jämnt.

Framhäv ditt vackra ansikte med vårens lystergivande favoriter

I vårsolen kan även små ojämnheter i huden bli mycket framträdande. På våren vill vi ha en ljus och vacker hud som ser fräsch och naturlig ut. Vårens smink är en naturlig bas, och de bästa sminkningarna ger ansiktet fräschhet och lyster i pastell- och ljusa färger.

Nu är det äntligen dags att lägga en vackert lyster på kinderna och lite rouge på läpparna också. Den här våren känns av många anledningar särskilt underbar och förväntad, även om situationen i världen samtidigt är skrämmande. Låt oss finna styrka i de små goda sakerna som våren för med sig.

Förbered din kropp inför sommaren

Händerna spricker av torrhet och benen flagnar under strumpbyxorna. Låter det bekant? Du är inte ensam!

Skaka av dig vinterdammet från din hud med våra härliga kroppsskrubbar. Glöm inte att även behandla dina torra fötter och hälar som har hårdnat i skorna. Efter exfoliering är huden sugen på fukt. Hitta de mest härliga kroppskrämerna i vårt sortiment med fruktiga, charmiga dofter.

Beställ vårt nyhetsbrev

Ta del av exklusiva kampanjer, bara för prenumeranter!

Du får 10% rabatt på din första beställning!

Tillbaka till toppen

Du håller på att ta bort en gåvoprodukt. Om du bekräftar kommer den inte läggas till i din varukorg igen.