Naturlig hudvård luktar gräs?

Tidigare har dofterna i naturlig, ekologisk hudvård kommit direkt från råvarorna i produkterna. I det här fallet är det naturligt att aromen är väldigt autentisk och är doften av de vegetabiliska oljorna och extrakten som finns i produkten. Det finns delade åsikter om dessa “råa dofter”; någon älskar dem medan en annan tycker att det inte luktar gott, är för jordnära, primitiva eller intensiva – och självklart beror det på från vilken växt eller ört doften kommer.

Naturlig, ekologisk hudvård i denna nya tidsålder har också ett stort fokus på kommersialism och därmed spelar doft en stor roll. För många av Jolies kunder är doft ett av de viktigaste kriterierna när man väljer en produkt. Genom att blanda eteriska oljor och isolera komponenter från dem läggs till exempel sötma och friskhet till världen av naturlig hudvård.

Franska Patyka och Novexpert är ypperliga exempel på varumärken som medvetet har utvecklat sina doftvärldar mot att bli mer tillgängliga, mer ‘mainstream’. Vi rekommenderar att du börjar använda naturlig, ekologisk hudvård från dessa om din näsa inte uppskattar mer traditionella ”gröna” dofter.

Äkta, rent och effektivt

Tre gratis produktprover per beställning

Stort sortiment

Naturligt hudvård är inte effektiv?

Naturlig, ekologisk hudvård är DET ENDA effektiva. Förutom de faktiska s.k. aktiva ingredienserna, till exempel i en ansiktskräm, består krämbasen redan av näringsrika vegetabiliska oljor. Produktutvecklingen inom naturlig hudvård har tagit stora kliv och fortsätter att utvecklas i snabb takt. Den senaste tekniken möjliggör bearbetning av växtbaserade råvaror i laboratorier till mycket effektiva anti-age aktiva ingredienser. Naturlig hudvård är den bästa behandlingen för åldrande hud.

Silikoner lämnar en silkeslen känsla och glans på håret och skapar en illusion av friskt hår. I verkligheten kanske produkten inte riktigt har behandlat på riktigt, bara “sminkat” hårets yta.

Naturliga hårprodukter skapar inte denna silkeslena yta. Efter att ha bytt till naturliga hårprodukter tar det flera veckor, till och med månader, innan silikonavlagringarna avlägsnas från håret och de närande effekterna av vegetabiliska oljor och extrakt som ingår i det naturliga balsamet börjar dyka upp och för håret att återgå till mjukt och glänsande. Under mellantiden kan håret tillfälligt se grovt, torrt, opolerat och fluffigt ut. Tyvärr slutar man ofta använda naturliga hårprodukter i detta skede och man tror därför inte att produkterna fungerar. Tänk på att det kan ta tid innan produktens vårdande effekt kommer fram. Ha tålamod.

Vissa silikonbaserade ansiktskrämer, serum och primers kan lämna en liknande, mjuk känsla på huden. Hudkänslan är underbart mjuk och hudens porer verkar omedelbart bleka. Den silikonfria naturliga produkten har inte samma omedelbara effekt och då känns det ibland som att produkten inte fungerar. Det är dock nödvändigt att se förbi den initiala hudkänslan när man utvärderar effekten.

Naturliga kompositioner fungerar inte?

Bekvämlighet och känsla är en viktig del av produkten, även om ett schampo verkligen kan fungera utan mycket skum. Idag är naturliga hudvårdsprodukter av hög kvalitet redan så väl formulerade att bristen på syntetiska hjälpämnen inte längre märks.

Till exempel har schampons skummande effekt ökat i naturliga hårprodukter, men om schampot inte verkar skumma tillräckligt för din egen smak, rekommenderar vi frisörernas preferens för dubbeltvätt. Löddra in håret två gånger, i den första tvätten kan du tvätta bort stylingprodukter och andra ”främmande” substanser, sen i den andra tvätten kan du tvätta hårbotten ordentligt och även ett schampo som bildar ett väldigt milt skum, skummar mer andra gången. Denna metod tar inte längre tid än normalt, förstå tvätten kan göras snabbt och den första sköljningen behöver inte vara perfekt. En liten mängd räcker båda gångerna, så det finns inget behov av att öka mängden produkt som används heller.

Det är utmanande att göra silikonkompositioner utan silikoner, men nu har detta investerats i och till exempel krämer och smink har utvecklats snabbt. En dåligt applicerad produkt är inte ett tecken på dålig formulering, men orsaken kan t ex också hittas i produkter som du har applicerat under produkten. Det är bra att vara uppmärksam på kombinationen av produkter.

Det finns ingen motsvarighet till ‘klassikerna’ inom naturlig, ekologisk hudvård och kosmetik?

Det finns så många snygga naturliga, ekologiska hudvårdsprodukter som erbjuds idag att det verkligen finns ett sortiment som passar alla smaker. Testa till exempel följande från Jolie-sortimentet:

För användare som vill ha en lyxig känsla och selektiv hudvård: Kjaer Weis , Patyka

För minimalister, fashionistas och designälskare: True Organic of Sweden , Alima Pure , Absolution

För de modiga, nyfikna med längtan efter kraft: Whamisa

För användare av apoteksserier : Novexpert 

För Instagram-generationen och trendsättarna: BYBI Beauty, UpCircle

För dem som föredrar vårdande och professionella produkter: Urang 

Det finns inga bra maskaror inom naturlig kosmetik

Vi stöter ofta på en kommentar liknande: “jag använder mycket naturkosmetika i hudvård och sminkprodukter, men jag vågar inte byta mascara.”

Mascara är en av de mest utmanande produkterna att tillverka naturligt, men många serier har gjort det utmärkt. Naturlig mascara har inte enbart en kosmetisk effekt utan behandlar även fransarna och är därför ett utmärkt alternativ om du har fått problem med dina ögonfransar till exempel i samband med fransförlängningar.

Tidigare var det svårt att med hjälp av naturlig mascara få längd, men nu har det blivit möjligt att göra färgklumparna tillräckligt stora och borstarna är också bättre lämpade för att få volym. Att få mascaran att hålla är heller inte längre ett problem så länge du hittar rätt komposition som passar just dig. Det finns fortfarande riktigt, riktigt få vattenresistenta naturliga maskaror, men de flesta är ändå väderbeständiga och håller bra även under sämre förhållanden.

Det är också värt att komma ihåg att vattenbeständig mascara inte alltid är svaret på problem med att få mascaran att hålla. Vattenresistent är, som namnet antyder, motståndskraftig mot vatten, men är oljelöslig. Det kan medföra att mascaran lätt sprider sig på grund av hudens oljighet, och då bör du välja en specifik mascara som inte är vattentålig. Vanlig eller vattenlöslig mascara är därför mer motståndskraftig vid fet hud.

Det finns inga bra stylingprodukter inom naturlig, ekologisk hudvård

I vår erfarenhet är hårstylingprodukter bland de senaste som utvecklats inom naturlig skönhetsvård, och det är fortfarande ett ganska smalt utbud, från vad vi kan se när vi scannar av utbudet. Vår favorit Less is More erbjuder dock högkvalitativa stylingprodukter av frisörkvalitet som också är lämpliga för att arbeta upp och fixa festfrisyrer.

Fördelen med naturliga, ekologiska stylingprodukter är att de inte ackumuleras i håret på samma sätt som till exempel syntetiskt hårspray kan göra. Produkterna är lätta att tvätta ur med schampo. Dessutom kan ett djuprensande schampo med fördel användas vid behov.

Stabiliteten som skapas av naturliga, ekologiska stylingprodukter är lite mer flexibel och som en bieffekt ger de oftast en fantastisk glans till håret. Detta följer dagens trend, inte många vill längre att en stylingprodukt ska göra ditt hår helt orörligt, som en hjälm. Eftersom produktsortimentet inom stylingprodukter är smalare inom naturlig, ekologisk skönhetsvård kan vissa av de produkttyper du använder idag helt saknas. Vi rekommenderar att du testar olika alternativa produkter och produkttyper. Genom att testa nya produkter kan du hitta bra sätt att forma, skapa och fixa håret på.

Det finns inte tillräckligt med pigment i naturkosmetikens färgade kosmetik

Det finns flera professionella sminkmärken inom naturkosmetika idag , till exempel vår favorit Kjaer Weis , vars smink har mycket starka pigment och god beständighet. Titta till exempel på täckande foundation.

Utbudet av nyanser inom naturlig färgkosmetika har också vuxit över tiden, och det är inte längre nödvändigt att vara nöjd med bara jordnära nyanser. Men med helt naturliga kosmetika är det utmanande att göra t ex ljusrosa. Därför använder många märken också vissa syntetiska pigment. Dessa utgör emellertid en mycket liten andel av recepten, cirka 1-2%.

Jag är allergisk, jag kan inte använda naturlig, ekologisk hudvård

Man kan bli allergisk mot det mesta, inklusive naturliga, ekologiska skönhetsprodukter.

Många av våra kunder har doftallergier och är känsliga för syntetiska dofter. För det mesta kan de istället använda naturliga dofter. Detta beror dock på, och kan skilja sig från fall till fall.

Det är viktigt att ta reda på vad du är allergisk mot och att undvika allergiframkallande ingredienser. Få är allergiska mot många vegetabiliska oljor och andra råvaror för inom naturlig, ekologisk hudvård. Genom att söka, testa och experimentera hittar du med all säkerhet lämpliga produkter som passar dig. Du kan be oss om råd och hjälp via mail.

Jag har inte råd att använda naturliga, ekologiska skönhetsprodukter

Om du har råd att använda skönhetsprodukter och hudvård har du också råd att använda naturliga, ekologiska skönhetsprodukter och hudvård. Det finns naturliga, ekologiska alternativ av god kvalitet som passar varje plånbok.

Ännu mer prisvärd är naturkosmetik & smink som behandlar huden, vilket gör att behovet av andra produkter minskar, vilket ger besparingar i användningen. Inom naturlig, ekologisk hudvård finns också många fantastiska multifunktionella produkter, från vilka du kan få äkta hudvård för flera behov i en enda burk. Fråga oss gärna om detta!

Naturlig, ekologisk hudvård är svår att köpa

Om du inte har använt naturlig, ekologisk hudvård tidigare eller om varumärkena inte är bekanta för dig kan du alltid kontakta oss. Våra kundtjänst hjälper dig gärna att hitta rätt varumärke och produkt för just dig och dina behov.

Beställ vårt nyhetsbrev

Ta del av exklusiva kampanjer, bara för prenumeranter!

Du får 10% rabatt på din första beställning!

Tillbaka till toppen

Du håller på att ta bort en gåvoprodukt. Om du bekräftar kommer den inte läggas till i din varukorg igen.