Nyans Foundation

Så här väljer du rätt nyans på foundation

Att välja nyans på foundations kan ibland kännas knepigt, men med några grundläggande tips blir det mycket lättare. Innan du köper foundation, ta reda på bastonen på din egen hud och hudens ljus-/mörkhet .

Därefter kommer sammansättningen av foundation, din hud och din ålder att bestämma resten. Följande instruktioner hjälper dig att välja individuella sminknyanser.

Vad är bastonen i din egen hud?

Hudens egen underton är vanligtvis kall och rödaktig eller alternativt varm och gulbaserad. När det gäller den senare talas det ofta om en olivbasnyans.

Ljus och rödaktig?

Människor i norr en kall och naturligt ljus hudton. Huden har mindre pigment i grunden och den kan lätt bli röd, särskilt på vintern, efter en bastu eller i krävande väderförhållanden.

Gulbaserad?

Gulbaserad hud ser ofta lite mer tonad ut av naturen än blek och rödaktig hud. Gulaktigt olivtonad hud kan också vara väldigt ljus, särskilt under den mörka säsongen. Men den blir inte röd lika lätt.

Neutral?

Ibland kan hudtonen också klassas som neutral. I det fallet kan det vara svårt att avgöra om hudens egna underton går åt det kalla eller varma hållet. Titta på bastonen på din osminkade hud i bra naturligt ljus. Be vid behov om professionell hjälp hos en ekologisk hudvårdsterapeut eller hudterapeut.

Vad är din rätta nyans?

Utbudet av nyanser på foundations är vanligtvis markerade med siffror. De lägre siffrorna i intervallet hänvisar vanligtvis till ljusa nyanser, medan högre siffror är mörkare nyanser. Ofta är siffrorna markerade med noll och ett lämpliga för mycket ljusa hudtoner. Avvikelser förekommer dock.

Din hudton är väldigt ljus eller blek om din hud är porslin, ljusbrun. Ditt hår kan ha rött pigment och solen kan orsaka fräknar på huden.

Nästa nivå två och tre prickar in de som har en viss ton på huden men där huden ändå lätt bränns i solen. Det första och andra spannet är vanligt för skandinaver. Går vi uppåt från detta börjar vi närma oss mörkare och mer pigmentrik hud tills vi når en medium och mörk hudton.

Sammansättningen av foundation påverkar

Om den foundation du väljer är kakliknande, fast och / eller riktigt täckande eller pigmentrik, är det mer kritiskt att välja rätt färg. Tunna flytande och mer transparenta sminkbaser är mer förlåtande i tonen, eftersom krämen lättare smälter in i hudens egen ton.

Foundations och andra make-up produkter bör väljas genom att testa nyansen i ansiktet istället för på handleden eller handen. Nacken är ofta ett bra ställe. För mogen hud bör du undvika produkter som är för lätta.

Beställ vårt nyhetsbrev

Ta del av exklusiva kampanjer, bara för prenumeranter!

Du får 10% rabatt på din första beställning!

Tillbaka till toppen

Du håller på att ta bort en gåvoprodukt. Om du bekräftar kommer den inte läggas till i din varukorg igen.