Råvaror och egenskaper i naturlig ekologisk hudvård och kosmetik

Äkta naturlig hudvård är tillverkad av extrakt från växter, örter och blommor, eteriska oljor, vegetabiliska oljor och vaxer och naturliga mineraler, bland annat.

Huden är människans största organ

Ett renare och mer miljömedvetet liv är lätt att påbörja med hudvård. Huden är det största mänskliga organet och det är bra att skydda det, inte bara i skönhetens namn, utan också för hälsa och välbefinnande. Naturlig, ekologisk hudvård ger huden:

  • återfuktning
  • skydd
  • näring

utan syntetiska ingredienser eller plast, till exempel. Ingredienserna i naturlig hudvård är utmärkt näring för huden. Genom att använda äkta och ren naturlig hudvård och kosmetik kan du, förutom den miljövänliga aspekten, njuta av den behagliga hudkänslan som det ger.

En djungel av råvaror?

Naturlig ingrediens i hudvård betyder en ingrediens som erhålls direkt från naturen, såsom vegetabiliska oljor och extrakt och naturliga mineraler. På engelska är en naturlig ingrediens en natural ingredient. Andelen naturliga råvaror i naturlig, ekologisk hudvård är vanligtvis mycket hög – nära 100%.

Ekologisk som råvara innebär en växtingrediens som har odlats och producerats i enlighet med normerna för ekologiskt jordbruk under ekologiskt certifierade förhållanden. På engelska förpackningar anges den ekologiska råvaran med termen organic.

En ingrediens som sägs vara av ”naturligt ursprung” erhålls från naturen men omvandlas till ett annat ämne med antingen fysiska eller kemiska metoder.

En naturidentisk ingrediens är ett syntetiskt råmaterial som liknar en naturlig struktur rent molekylärt.

Den syntetiska ingrediensen är ofta baserad på petrokemiska råvaror och är relativt billigt framställt i laboratorier.

Fördelar med naturliga ingredienser inom hudvård

Äkta naturlig, ekologisk hudvård innehåller huvudsakligen naturliga ingredienser och mängden aktiva substanser i produkterna är hög.

I högkvalitativ naturlig, ekologisk hudvård stiger mängden aktiva och effektiva ingredienser i produkten ofta till en alldeles utmärkt nivå. I det här fallet kan du få mycket valuta för pengarna från en naturlig hudvårdsprodukt och många fördelar för huden från en liten mängd av produkten.

För att huden ska vara välfungerande och balanserad behöver den fukt. För att den ska förbli elastisk och ha lyster behöver den näringsämnen och fettsyror och till skydd mot åldrande, behövs t ex antioxidanter.

Från det högkvalitativa urvalet av naturlig, ekologisk hudvård kan du enkelt hitta äkta kallpressade vegetabiliska oljor och extrakt, samt blomvatten som hjälper huden att hålla sig vacker och frisk.

Naturlig skönhetsvård även för hår

Det är också möjligt att i hårvård utesluta:

  • plast
  • syntetiska konserveringsmedel
  • färgämnen
  • parfymer

I hårhygien- och stylingprodukter som ju används i stor utsträckning i många familjer, måste nämnas den miljöpåverkan dessa står för t ex genom de silikoner som ofta ingår. Du bör byta hårvårdsprodukter till naturlig hårvård om du vill undvika att spola ner plast i avloppet.

Efterfrågan på ekologiska hårfärger har också ökat snabbt hos Jolie de senaste åren. Resultat från studier har påvisat potentiell karcinogenicitet i syntetiska hårfärger. Dessutom har användarupplevelsen visat att vegetabiliska hårfärger är bra för håret. Därför används de, förutom till färgning, som vårdprodukter för att ge glans till håret och förbättra strukturen.

Läs mer om ingredienserna i naturlig kosmetika

Beställ vårt nyhetsbrev

Ta del av exklusiva kampanjer, bara för prenumeranter!

Du får 10% rabatt på din första beställning!

Tillbaka till toppen

Du håller på att ta bort en gåvoprodukt. Om du bekräftar kommer den inte läggas till i din varukorg igen.