Äkta, rent och effektivt

Tre gratis produktprover per beställning

Stort sortiment

Mineralsmink

Mineralmakeup är smink i pulverform gjord av naturliga mineraler som ofta tillverkas av en liten mängd råvaror. Mineralsmink innehåller inte vatten eller oljor, och när det är fritt från vätska behöver de bland annat mindre konserveringsmedel.

Högkvalitativ mineralmakeup innehåller endast naturliga pigment från järnoxider, titandioxid, zinkoxid mm. Ordet mineralsmink är emellertid inte reglerat på något sätt, så produkten under den termen kan i princip innehålla nästan vad som helst.

Om du letar efter en naturlig sminkprodukt är det också en bra idé att kolla INCIn i mineralmakeupen för att se om det finns någon plast där. Alla produkter som går under benämningen mineralmakeup, är inte naturlig kosmetik.

Prova mineraler för en hud-detox

Naturlig mineralmakeup rekommenderas ofta för minimalister, eftersom korta innehållsförteckningar gör mineralmakeupprodukter väl tolererade. Ju färre ingredienser det finns, desto mindre risk är det för irritation för känslig eller sensibiliserad hud. Mineral-sminkbasen är lätt och andas på huden, vilket underlättar för hud som lätt blir inflammerad och oren. 

Ibland när huden är i överkänsligt tillstånd, till exempel av hormonella skäl, kan en reducering av sminkingredienser passa mycket bra. Till exempel innehåller Alima Pures mineral makeup foundation inga oljor eller aktiva ingredienser som kan framkalla reaktioner för känslig hud.

Mineralsmink kan också användas av män som vill ha en gradvis täckning eller utjämning av hudtonen. Produkten appliceras snabbt och enkelt på huden med en bra borste utan att se huden för den skull ser sminkad ut. Huden lämnas med en lätt och silkeslen känsla.

Solskydd av mineraler

Titandioxiden och zinkoxiden i naturlig mineralmakeup ger ett naturligt solskydd genom att fungera som fysikaliska filter. De reflekterar bort solens UV-strålning från huden.

Var dock försiktig med hudens exponering i solen. Om du vill prova funktionaliteten hos en mineralmakeupbas som solskydd bör produkten vara jämnt utspridd i ett lager över hela ansiktet. Du bör vara vaksam och noga följa hudens reaktioner.

Alima Pure är den bästa naturliga mineralmakeup-serien i världen

Alima Pure är en mineral makeup-serie inom naturkosmetika från USA, vars popularitet hos oss på Jolie är oöverträffad. Alimas urval inkluderar fantastiska sminkbasprodukter samt snygg och sofistikerad makeup.

Styrkorna hos Alima Pure Satin Matte Foundation mineral make-up bas är excellens och lätthet. Varumärket har en foundation som passar alla hudtyper, med ett brett utbud av nyanser och de är skickligt utformade. Nyanserna för olika hudtoner passar perfekt, och alla kan hitta sin färg på foundation.

Alima Pure har också många hybridprodukter som är lämpliga för contouring och highlighting: till exempel matt och pärlemorskimmrande puder, samt highlighter. Produkternas mjuka pulverformiga konsistens gör dem underbara att använda även på sommaren och vid aktiviteter.

Alima Pure Mineral Makeup INCIs är korta och kompositionerna är rena och högkvalitativa utan syntetiska ingredienser. Pulverbaserad mineralmakeup bestående av naturliga mineraler ger alla hudtyper en naturlig och halvmatt finish. Trots den lätta lystern utjämnar den rika pigmenteringen i makeupen hudfärgen och maskerar effektivt vid behov.

Ett par tips för att använda mineralmakeup

Pulverbaserad mineralmakeup kan också göras till en krämig foundation genom att blanda pulvret med en fuktighetskräm. Taktiken är idealisk speciellt för mycket torr hud såväl som på vintern om du vill ha en elastisk krämig känsla av din makeup.

För att applicera den mineralrika sminkbasen och ge den lyster, kan du spraya en toner eller efterbehandlingsprodukt som mist ovanpå makeupen. Fukt binder sminket och förbättrar dess hållbarhet.

Använd rätt verktyg

Mineralsmink kräver precision, så vi rekommenderar att du skaffar borstar som är lämpliga för ändamålet . Bra verktyg förbättrar tydligt användningens enkelhet, resultatet och sparar samtidigt på själva produkten.

Den mineralrika sminkbasen i pulverform appliceras på ansiktet genom att först knacka på produkten – på askens lock. Borsten väljs utifrån huruvida ett mer täckande eller mer transmarent resultat önskas. En liten och tät borste ger ett mer pigmenterat smink, ett större och bredare borste ger ett mer transparent resultat.

Den mest populära mineralmakeupborsten hos Jolie är Alima Pures Flat Top Brush för att arbeta in och applicera en foundation. Med Flat Top Brush blir mineralmakeupen mer täckande och du applicerar den på mindre än en minut.

Kabuki-borsten är en vanlig borste för mineralmakeup. Kabuki-borsten gör det enkelt att applicera pudret i ansiktet, och det gör det lätt och trevligt att arbeta in sminket i ansiktet. Dessutom passar kabuki-borsten fint i sminkväskan tack vare sitt korta skaft.

Alima Pure Foundation Brush är ett bra val om du vill ha ett lätt, halv-genomskinligt resultat.

Beställ vårt nyhetsbrev

Ta del av exklusiva kampanjer, bara för prenumeranter!

Du får 10% rabatt på din första beställning!

Tillbaka till toppen

Du håller på att ta bort en gåvoprodukt. Om du bekräftar kommer den inte läggas till i din varukorg igen.