Make-up primer

Primer är en produkt som är utformad för att jämna ut hudfärgen och sudda ut ojämnheter. Primerprodukter ökar sminkets hållbarhet och ger vid behov en matt yta, återfuktat utseende eller en vacker ‘glow’ i huden. Primerprodukter kan blandas och täcka hudens egen hudton, inklusive rodnader, mörka partier och blemmor. Primern suddar helt enkelt ut ojämnheter, innan du sen applicerar makeupbasen för att skapa din lnskade finish.

Rätt typ av primer kan också balansera huden under sminket beroende på hudtyp. En primer kan till exempel reglera produktionen av talg i huden och därmed synlig glans. En matt grund förbättrar ofta makeupens hållbarhet, till exempel i varma och fuktiga klimat.

En återfuktande grund får torr hud att utstråla glans och friskhet. De gör det också lättare att applicera och arbeta med makeup på huden.

Hur väljer man rätt nyans?

Om primern har nyanser av vitt, guld eller silver är dess funktion vanligtvis att fungera som en primerprodukt för att öka glans och lyster. Färgerna är utmärkta för glåmig och trött hud, eller som underlag för makeup.

De rödaktiga och lite lila grundfärgsprodukterna fungerar också för snabb uppfräschning av huden. Om din hud är fet eller glåmig och behöver ljusas upp, dina kinder är lite flammiga eller om dina ögon har mörka ringar, kan det vara en god idé att prova dessa.

Om din hud har synliga blodkärl, pormaskar eller ögonlocken ser blåaktiga ut, kommer gula primerprodukter att vara till nytta. Gulaktiga toner har förmågan att reducera blåhet från ansiktet.

För rödhet och rodnad finns det däremot hjälp i kontrasterande färger. Grönaktiga grundfärger hjälper till att eliminera rödhet och rodnad. 

Jolies mest populära grundfärger

Jolies urval innehåller både pulverformer och krämiga primerprodukter. Alima Pure Balancing Primer Powder är en balanseringsfärg i tre olika nyanser. De hjälper sminket att hålla sig fräscht hela dagen. Särskilt lämplig för fet hud, där syftet är att bevara den matta ytan under dagen.

Jolies bästsäljande primer för ögonmakeup är Alima Pure Eye Primer . Den doftfria ögonprimern jämnar ut fina linjer, ögonskuggan och hjälper ögonmakeupen att hålla sig snygg och på plats hela dagen. Den vårdande veganska kompositionen skyddar den känsliga huden runt ögonen.

Flytande primers bör torka i några minuter innan du applicerar smink.

Ansiktsolja är den trendigaste grunden

Genom att lägga till en touch av ansiktsolja under makeupen kommer slutresultatet att se mer återfuktat ut. Med denna konst kan man också applicera lite extra på kindbenen, halsbågen och andra områden som kan vara fint att framhäva.

Oljan som grund under sminket hjälper till att öka lystern. Samtidigt ger användningen av olja de mest fantastiska fördelarna med hudvård. Oljan förbättrar också sminkets spridning, men den bör appliceras med måtta.

Beställ vårt nyhetsbrev

Ta del av exklusiva kampanjer, bara för prenumeranter!

Du får 10% rabatt på din första beställning!

Tillbaka till toppen

Du håller på att ta bort en gåvoprodukt. Om du bekräftar kommer den inte läggas till i din varukorg igen.