Så här identifierar du din egen hudtyp

Det är viktigt att du känner till din egen hudtyp och dess speciella behov när du handlar kosmetika. Att identifiera din hudtyp hjälper dig att begränsa urvalet och göra bättre val när du väljer produkter som passar dig.

Hur vet du din hudtyp? Det finns fyra hudtyper: normal, torr, fet och kombinerad hud. Identifiera din hudtyp nedan.

Hudtyper i ansiktet

Är din hud balanserad utan oljiga eller torra fläckar? Du har förmodligen normal hud

Normal hud är vanligtvis välbalanserad och ganska jämn i tonen. Talgsekretionen är balanserad och det finns inga feta eller torra områden på huden. Normal hud kan uppleva torrhet på ytan, d.v.s. uppstramning av huden, men det finns inga torra fläckar på huden. Normal hud kan ibland ha vissa orenheter.

Är din hud uttorkad, sträv och fjällande? Du har förmodligen torr hud

Torr hud kännetecknas av grov hud, stramhet och fjällning, vilket kan leda till hudrodnad eller irritation. Med torr hud är linjer mer synliga och huden saknar elasticitet.

Blir din hud blank överallt och lätt igensatt? Du har förmodligen fet hud

Fet hud kännetecknas av överdriven talgproduktion, vilket kan leda till tilltäppta porer. Huden är glänsande och känns fet. Fet hud kan också vara torr på ytan, i vilket fall fettigheten förblir dold under hudens yttorrhet och träffar ytan som föroreningar.

Har du både feta och torra områden på huden? Du har förmodligen blandhy

Den vanligaste hudtypen, kombinationshud, är en blandning av både feta och normala eller torra områden i ansiktet. Typisk kombinationshud är fet i t-zonen i ansiktet, det vill säga näsan, pannan och hakan, men det kan finnas torra fläckar på andra ställen i ansiktet. Valet av Sekaiho-produkter kräver precision, eftersom olika delar av ansiktet kan behöva olika produkter.

Hudtypsguider

Läs Jolies hudtypsguider om hur du tar hand om din egen hudtyp på rätt sätt!

Beställ vårt nyhetsbrev

Ta del av exklusiva kampanjer, bara för prenumeranter!

Du får 10% rabatt på din första beställning!

Tillbaka till toppen

Du håller på att ta bort en gåvoprodukt. Om du bekräftar kommer den inte läggas till i din varukorg igen.