Allt du bör veta om naturlig ekologisk concealer

Concealer är en make-up produkt som gör det möjligt att dölja kraftigare färgskillnader på huden, till exempel mörka ringar under ögonen, rödaktiga partier, finnar och utslag samt mörka leverfläckar. Syftet är helt enkelt att jämna ut hudtonen.

Concealern kommer i flera olika applikationsformer. Kjaer Weis lyxiga concealer fungerar med hjälp av en läppglansliknande applikatorskaft  i en hylsa, vilket gör det enkelt att applicera concealern direkt i ansiktet.

Den naturliga ekologiska concealern innehåller omsorgsfullt aktiva ingredienser som tar hand om huden. Deras vårdande faktorer kan till och med jämföras med högkvalitativa hudvårdsprodukter inom naturlig ekologisk hudvård. Vissa använder concealer på hud med rosacea, medan andra döljer akneangripna hudpartier.

Concealer vs foundation

Vad är skillnaden mellan concealer och foundation? Foundation appliceras över hela ansiktet, medan en concealer används för att dölja punktområden med visa färgskillnader. En concealer är mer täckande än en sminkbas. Det är en precisionsprodukt i din sminkväska som kommer till undsättning när enskilda färgkorrigeringar behöver göras.

Behöver jag en concealer?

En concealer kan ibland vara ett praktiskt och användbart tillskott i sminkväskan och som en följeslagare till andra primerprodukter . Om du känner att du behöver en produkt som utjämnar hudtonen än bättre än foundation eller puder, bör du prova en naturlig ekologisk concealer. Vårt stora utbud inkluderar de absolut bästa inom naturliga ekologiska concealers som finns att få tag på.

Vad innehåller concealers?

Concealeren är en krämig produkt som kan vara fylligare eller tunnare i kompositionen. Den kan vara hudvårdande och återfuktande, som Laveras Natural Concealer Q10 . Laveras concealer innehåller coenzym Q10, som förhindrar åldrande. Även Madara Luminous Perfecting concealer inkluderar fuktgivande ingredienser, såsom hyaluronsyra.

Alima Pures Concealer kan också varmt rekommenderas. 

Praktiska instruktioner för användning av concealer

Med foundation: Graden av täckningen i en foundation visar om concealer måste användas ihop med foundation. Om din foundation lämnar en jämn yta på huden kan det hända att huden inte längre behöver extra täckning med concealer eftersom den redan gör sitt jobb. 

Om din foundation är tunn och lämnar en glansig finish kan en concealer vara till god hjälp. Då den tunna sminkbasen som lämnar en mer transmarent yta inte jämnar ut alla färgskillnader i huden, kan du dölja enskilda färgskiftande områden med concealern.

En hudfärgad concealer appliceras på huden efter foundation. Eftersom concealers vanligtvis är ganska fylliga, bör de inte överanvändas för att slutresultatet inte ska se översminkat ut. När du väl har applicerat foundation på huden ser du hur mycket concealer som behöver tillsättas. På så sätt kan du undvika ett resultat som är för tjockt och ser kakigt ut.

Med puder: Om din dagliga rutin innebär användning av puder, finns det ett knep gällande användning av concealer. Applicera concealern på huden i så tunt lager som möjligt innan du applicerar puder. Ju mindre, desto bättre. Tillsätt en gnutta puder över concealern innan du tillsätter resten av pudret. På så sätt skapas hållbarhet för concealern, och den hålls säkert på plats från morgon till sen kväll.

Separat: Concealern kan användas som den är utan andra produkter. Om du vill täcka mörka ringar under ögonen eller finnar, är concealern en praktisk precisionsprodukt. När du använder concealern är det viktigt att det är rätt nyans för din hud. Om du bara täcker skuggorna under dina ögon, kan skuggan dock vara lite ljusare än vanligt.

Med fingrarna eller med en borste?

Alla har sitt eget favoritsätt att applicera sminkprodukter på. Till att börja med kan du applicera en liten mängd concealer på din hand. Värmen från handen gör den mer flytande och lättare att sprida. Välj sedan en av applikationsmetoderna:

Med fingrarna: Om du tycker att det är lättare att applicera med fingrarna är det ett bra sätt att applicera concealer tunt på ett något större område, till exempel på mörka ringar, röd näsa eller på leverfläckar.

Med en borste: Om du vill täcka enskilda punkter kan du få en mer exakthet med en liten borste.

Den bästa concealern någonsin: Absolutions Le Multi Correcteur

Våra kunder har valt Absolutions Le Multi Correcteur-produkt som den bästa concealern. Det är bästsäljaren bland våra concealers. Trend-tidningens skönhetsjury har till och med valt den som den bästa precisionsmakeup produkt 2019:

”Även en liten mängd produkt döljer prickar hela dagen. Den krämiga produkten är lätt att applicera med bara en liten insats. ” (Trend 09/2018).

Concelern förpackas i en hylsa och det är lätt att få ut en liten mängd. Det är en förpackning med mycket produkt som håller i flera månader. En bra concealer täcker effektivt och stannar kvar på huden hela dagen. Absolution Concealer gör allt detta utöver den skonsamma terapeutiska effekt som den också ger. Mikroalgerna chlorella hjälper till att reducera hudens rodnad och mörka ringar genom att stärka kapillärerna.

Absolution concealer är särskilt lämplig

 • för mörka ringar under ögonen
 • för torr hud
 • för akne
 • rodnad
 • för finnar
 • för utslag
 • för mäns hud

Bäst av allt är att concealern är vattenresistent. Det tål ihållande duggregn och håller sminket på plats.

En annan superstjärna är Màdara’s Luminous Perfecting Concealer. Den innehåller hyaluronsyra som vårdar hudens fuktbalans. Màdara concealer är lämplig för att reducera mörka ringar under ögonen, rodnad och finnar. Det lämnar huden med lyster och en naturlig finish.

Antioxidanterna i det terapeutiska blåbärsextraktet hjälper till att förhindra hudens åldrande. Det är särskilt användbart i området runt ögonen, eftersom de första tecknen på åldrande brukar uppträda runt ögonen i form av mörka ringar och ‘kråksparkar’ dvs. linjer som bildas i ögonens hörn.

Regnbågsfärger i concealer paletten

Har du stött på färgglada concealers? Roligt färgade concealerspaletter ser tilltalande ut. Du kan experimentera med kontrasterande färger. Färgglada concealers appliceras på huden innan du applicerar foundation.

 • Den gröna concealern ljusar upp hudrodnader. 
 • Den lila concealern ljusar upp en gulaktig hudton. Det kan till och med användas på pannan, näsan och hakan. Lila är motsattsfärg till gul.
 • Orange döljer effektivt mörka ringar under ögonen. Under ögonen ser vi lätt blåaktiga ut, vilket den orange färgen gör mer neutral.

Hur väljer jag rätt concealer för mig?

Concealerns färg bör vara samma ton eller en grad ljusare än din hud. För mörk eller för ljus concealer kommer inte att kunna göra jobbet, och kan tvärtom markera de punkter som ursprungligen var tänkta att reduceras.

Exempelvis har Alima Pures Cream Concealer-serien 9 olika nyanser där du kan välja en färg som är så nära din egen hudton som möjligt. Du kan köpa en refillförpackning då originalförpackningen tagit slut. Den krämiga konsistensen är underbar att använda och lätt att applicera. Näringsrikt sheasmör och avokadoolja är en fantastisk behandling för huden.

Du kan använda en hudtonad concealer för allt du vill dölja. En bra concealer är en som är lätt att använda och håller sig under hela dagen. Naturliga ekologiska concealers är av hög kvalitet och ger skonsam vård.

Du kan använda concealer så här

Du kan använda concealer för många, till och med överraskande olika ändamål. Läs våra tips för mångsidig användning av concealer och prova själv!

 • Grund för ögonmakeupen: Applicera concealern tunnt på ögonlocket och klappa försiktigt fast pudret ovanpå. Detta skapar en mjuk och långvarig grund för ögonskuggan.
 • Täcker tatueringen: Ibland måste utsmyckningar i form av tatueringar på huden täckas, och då finns det ett särskildt knep. Om tatueringen är mycket mörk kan du prova att lägga på en concealer. Klappa in concealern på området som ska täckas. Se till att det är jämnt fördelat. Svep sedan mycket löst puder ovanpå. Du kan göra detta i flera lager på samma sätt tills du är nöjd med slutresultatet.
 • För markering: Du kan använda en concealer för att markera och accentuera om den är ljusare än din hud. Applicera concealer i hörnet av olika ansiktsdelar, läpparnas amorbåge, näsans överdel och kindernas övre del för att få ljusare partier i ansiktet.

Kolla in våra concealers och välj din egen favorit!

>> Jämförelse av naturlig ekologisk foundation

>> Huvudsidan för guiden

Beställ vårt nyhetsbrev

Ta del av exklusiva kampanjer, bara för prenumeranter!

Du får 10% rabatt på din första beställning!

Tillbaka till toppen

Du håller på att ta bort en gåvoprodukt. Om du bekräftar kommer den inte läggas till i din varukorg igen.