Ekologiskt Smink

Varför ska man använda en primer?

2.11.2022, claudia.bjork

Smink samlas i linjer, glider ur sin plats eller spricker… När sminket inte håller sig vackert hela dagen kan svaret på problemet hittas i en sminkprimer.

Åsikterna går isär kring användning av sminkprimer. Vissa kanske anser att det är onödigt, men för dem som har upptäckt hemligheterna med primer är det det hemliga vapnet för en perfekt och långvarig makeup. Vi ska beskriva några anledningar till varför användningen av en primer definitivt tar din foundation till nästa nivå!

Undvik kakigt smink och synliga porer – Varför ska du grunda med en primer?

Rätt förberedelse skapar en bra grund för att lägga på smink. Det primära syftet med en primer är att förbereda ansiktets hud för kommande sminkprodukter och förbättra sminkets hållbarhet genom att fixera den på plats. Beroende på primern kan den även bleka porer, aknemärken, linjer och rynkor, minska hudrodnad eller återfukta huden, vilket gör grov hud mjuk och slät.

Vill du ha en matt yta, en fuktig glans eller en vacker lyster i ansiktet ? Du kan välja din primer därefter.

Varför vi älskar primers:

1. Primer hjälper till att applicera smink jämnt. Utan en primer kan sminket se “kakigt” ut , framhäva stora hudporer eller ytterligare torka ut torra områden i ansiktet, vilket gör att sminket spricker på kritiska områden. Smink glider smidigt på hud som är grundad med primer, och samlas inte i skikt. Det bygger på sätt och vis ett litet utrymme mellan huden och sminket, så foundationen sprider sig bättre på huden.

2. Genom att använda en primer kan makeupbasen få bättre hållbarhet jämfört med en oprimad makeupbas. Var och en av oss känner förmodligen igen känslan när pudret samlas i skikt och foundationen har blivit kvar på ett ställe. Primern håller sminket på plats länge, och sminkprodukterna försvinner inte. Huden ser fräsch ut hela dagen.

3. En återfuktande primer är ett bra komplement till din sminkrutin, oavsett hudtyp. Speciellt vintertid älskar huden lite extra återfuktning förutom hudvårdsprodukter på grund av det kalla vädret och torra inomhusluften. Till exempel har känslig och rödaktig hud definitivt nytta av att använda en make-up primer.

En bra byggd makeupbas gör att huden ser naturligt vacker ut. Den framhäver resten av sminket, vilket gör att slutresultatet ser ännu bättre ut.

Framgångsrik make-up priming – gör så här!

Lyckligtvis är primer makeup lätt och enkelt. Välj först en primerprodukt som passar din hud eller be oss om hjälp med att välja den bästa primern.

 1. Rengör ansiktshuden med en rengöringsprodukt .
 2. Återfukta huden med ansiktsvatten .
 3. Du kan använda dina vanliga hudvårdsprodukter under primern: serum , dagkräm , lätt ansiktsolja eller solskyddsprodukt . Alternativt kan du använda primern separat. Se till att andra hudvårdsprodukter absorberas ordentligt innan du applicerar primern.
 4. Gnid primern försiktigt mellan händerna, applicera med försiktiga drag med fingertopparna och tryck lätt över hela ansiktet och halsområdet.
 5. Låt primern verka på huden tills den absorberas. Effekttiden är, beroende på primer, cirka en till tre minuter.
 6. Lägg till de sminkprodukter du vill ha, som foundation och concealer samt puder och rouge .
 7. Njut av ett bestående resultat!

Tips för blandhy: Du kan lägga till en matt primer till den feta t-zonen och en fuktgivande primer till de torra ytterkanterna av ansiktet!

Vill du ha en jämn hudton och slät makeup? Prova Kjaer Weis make-up primer

Kjaer Weis primer ‘The Beautiful Primer’ ger din hud en omedelbar lyster – med eller utan smink! Man kan säga att det är den bästa primern för torr hud, men den är bra för alla hudtyper.

Den vackra primerns drömigt mjuka, lätt skimrande formula sprider sig smidigt på huden. Även om det i grunden är en sminkprodukt, ger den huden rik fukt och jämnhet. Denna primer jämnar ut ojämn eller rödaktig hudton och förbättrar sminkets hållbarhet. En riktig superprodukt som passar även för kräsna användare!

Denna sött gnistrande sminkprimer är en succé

Kjaer Weis primer lämnar huden som en gnistrande slöja: huden får massor av lyster, blir fräsch och känns silkeslen. Sminket håller längre och ser fräscht ut även efter en arbetsdag eller långa fester.

Tack vare den lätta krämiga konsistensen är primern lätt att applicera och arbeta in i huden. Den känns inte tjock eller tung, men foundation och andra produkter lägger sig perfekt på den utan att ge en “kakig” effekt. Men låt inte den lätta konsistensen lura dig, eftersom produkten är väldigt fyllig. Den behöver bara appliceras på huden i en mycket liten mängd. Dess formula absorberas snabbt, vilket gör den till en lysande primer för hektiska morgnar.

Stjärningredienser i The Beautiful Primer:

 • Lavendelolja lugnar hudrodnad och inflammation
 • Olivolja innehåller massor av antioxidanter som skyddar hudens försvar och återfuktar huden effektivt
 • Känd som naturens “botox”, Acmella blomextrakt stramar upp huden
 • Dioscorea Batatas extrakt ( Root of Light) ger en naturlig lyster och ljus till ansiktet

Den högkvalitativa glaspumpflaskan är återvinningsbar. Tack vare pumpflaskan är det lyxigt och enkelt att dosera rätt mängd av produkten.

För vem: Primern passar alla som vill att en sminkbas ska se naturlig ut och hålla länge. Lämplig för alla hudtyper, men särskilt bra för torr och yttorr hud.

Hur man använder: Ta en klick av denna underbara primer och applicera på ansiktet med jämna drag med fingertopparna. Tryck lätt på det rengjorda ansiktet och halsområdet. Låt primern ligga på huden i ungefär en minut eller tills den har absorberats. Njut av en omedelbar långvarig lyster, med eller utan smink!

Tips: Lägg även primer på dekolletaget.

Köp: Kjaer Weis The Beautiful Primer

Se alla Jolies makeup-primers

Beställ vårt nyhetsbrev

Ta del av exklusiva kampanjer, bara för prenumeranter!

Du får 10% rabatt på din första beställning!

Tillbaka till toppen

Du håller på att ta bort en gåvoprodukt. Om du bekräftar kommer den inte läggas till i din varukorg igen.