Ekologisk Skönhet

Varför ska du också bli kär i Patykas 100 år gamla klassiska olja?

12.9.2022, claudia.bjork

Historien bakom varumärket Patyka och dess första produkt, den ikoniska Huile Absolue, är minst sagt intressant. Låt oss resa 100 år tillbaka för ett ögonblick, till romantiska Paris…

I början av 1900-talet hade farmaceuter den mest uppskattade kunskapen inom hudvård, då de skapade örtkrämer, salvor och elixir för sina kunders individuella behov. På det rytande tjugotalet utvecklade en parisisk farmaceut ett hudelixir som är en perfekt blandning av vegetabiliska oljor och eteriska oljor. Det oljeelixiret blev snabbt parisiska kvinnors skönhetshemlighet: Huile Absolue föddes.

Det vördade receptet väcktes till liv igen

Huile Absolue blev en av de mest kända skönhetsprodukterna bland franska kvinnor på 1920- och 1930-talen. Men under andra världskriget gick receptet för Huile Absolue förlorat och produktionen stoppades i flera decennier, tills långt senare, i slutet av 1990-talet, upptäckte en annan fransk apotekare det. Klassisk olja väcktes till liv igen, och ett varumärke föddes runt den som lever upp till sin förebild: Patyka.

Vet du vad namnet “Patyka” betyder? Den parisiska naturliga hudvårdslinjen har fått sitt namn från det grekiska ordet “apotheke”, enligt dess historia.

Under lanseringsåret 2002 blev Patyka en av världens första ekologiskt certifierade hudvårdsserier (Ecocert Organic Cosmetic).

En trendig hundraåring

Den silkeslena, raffinerade Huile Absolue i sin sammansättning och hudkänsla andas fortfarande den parisiska lyxen för hundra år sedan. Doften skiljer sig från Patykas allmänt igenkännliga blomstervärld, mer “gammaldags” och jordnära.

Den dyrbara cocktailen som består av tolv eteriska oljor och växtextrakt är en perfekt multifunktionsprodukt i all sin minimalism. Huile Absolue kan användas som en hudvitaliserande produkt, som första hjälpen eller som en daglig behandling för ansikte, kropp och hår. Den ger lyster och näring till huden, jämnar ut hudtonen. När den appliceras på håret ger den en komplett närande och vitaliserande behandling och ger liv åt skadat hår och torra toppar. Den är idealisk för känslig eller irriterad hud som inte tål någonting.

Huile Absolue har för att hedra sitt 100-årsjubileum klätts i en festlig outfit, och den har fått sällskap av en lyxig duscholja som är trogen sin modell. Ett begränsat antal jubileumsprodukter finns tillgängliga.

Beställ vårt nyhetsbrev

Ta del av exklusiva kampanjer, bara för prenumeranter!

Du får 10% rabatt på din första beställning!

Tillbaka till toppen

Du håller på att ta bort en gåvoprodukt. Om du bekräftar kommer den inte läggas till i din varukorg igen.