Ekologisk Ansiktsvård

Vad är micellärt vatten? 9 frågor och svar

16.5.2023, claudia.bjork

Det pratas mycket om micellärt vatten och Jolie har flera olika typer till salu. Vi har sammanställt nio vanliga frågor och expertsvar om micellära vatten.Ta reda på och testa om micellärt vatten kommer att bli en ny del av din hudvårdsrutin.

1. Vad är micellärt vatten?

Micellärt vatten är vanligtvis en klar, mestadels vattenbaserad hudrengöringsprodukt. Utöver vatten innehåller micellärt vatten milda ytaktiva ämnen, hudfuktande medel och hudvårdsmedel.

Micellärt vatten är lämpligt för rengöring av ansiktssmink, ögonsmink och läppsmink. Micellärt vatten är lätt och skonsamt och är särskilt lämpligt för känslig, lättreaktiv hud och atopiker.

Micellärt vatten lämpar sig bäst för rengöring av lätt makeup eller till exempel morgonrengöring av huden. Som den enda rengöringsprodukten tar den inte bort särskilt tungt smink eller solskyddsmedel. Den är dock utmärkt för att avsluta hudrengöringen eller ta bort ögonsmink innan själva hudrengöringen.

2. Vad är miceller och vad gör de för min hud?

Den smink- och smutsavlägsnande effekten av micellärt vatten är baserad på ytaktiva ämnen. Ytaktiva ämnen består av en vattenälskande eller hydrofil ände och en hydrofob ände. Dessa molekyler samlas i vatten och bildar sfäriska strukturer eller miceller. De hydrofoba ändarna på micellerna drar till sig smink och smuts som ska avlägsnas från huden och fångar in dem i micellernas struktur.

3. Vad innehåller micellärt vatten?

Den ytaktiva substansen som ofta används i micellära vatten av naturlig kosmetika är kaprylylcaprylglucosid, som är ett ytaktivt, micellbildande ämne som består av växtbaserade fettsyror och en sockerförening. Det motsvarar ofta micellärt vattens reningsförmåga. Utöver det kompletteras ofta micellärt vatten med ämnen som återfuktar och vårdar huden, såsom rosenvatten, hyaluronsyra, aloe vera eller olika blomextrakt.

4. Hur används micellärt vatten?

En generös mängd micellärt vatten fördelas på en bomullsrondell eller en slitstark bomullsrondell. Smink torkas av ansiktet med en bomullsrondell. Fukta en ren bomullsrondell varje gång den föregående är smutsig. Ansiktet torkas av med en bomullsrondell tills det inte finns mer smink kvar på det. Micellärt vatten behöver inte sköljas av huden.

Om du vill dra nytta av de hudvårdande egenskaperna hos micellärt vatten, använd det som det andra steget av sminkborttagning efter att huden först rengjorts med en rengöringsmjölk, olja eller gel. Gå över ansiktet med en bomullsrondell fuktad med micellärt vatten. Att använda micellärt vatten gör ansiktet fräscht och rent, och huden behöver inte längre sköljas med vatten.

5. Varför ska man använda micellärt vatten?

Micellärt vatten är skonsamt och särskilt lämpligt för torr, yttorr, känslig, lättreaktiv eller atopisk hud. Oljebaserade rengöringsmedel är inte lämpliga för alla, och micellärt vatten är ett bra alternativ för det första steget av dubbelrengöring innan rengöring av skum eller gel.

Micellärt vatten är också bra för att skonsamt rengöra huden på morgonen och för att avsluta sminkborttagningen efter själva rengöringsprodukten. Den kan även användas för att ta bort ögonsmink innan själva ansiktsrengöringen. Micellärt vatten är ett praktiskt tillskott på en resa eller resa om det inte är möjligt att tvätta ansiktet med vatten. Micellärt vatten kan även användas för att till exempel reparera mascara eller ögonskugga som spridit sig vid sminkning.

6. Är micellärt vatten lämpligt för aknehud?

Micellärt vatten är också ett bra alternativ för att dubbelrengöra hud som lider av akne. Det finns olika sammansättningar av micellära vatten, och vissa micellära vatten innehåller även ämnen som balanserar talgproduktionen. Mádaran Micellar Water innehåller trollhasselextrakt, som krymper hudens porer och lugnar inflammerad hud.

7. Hur skiljer sig micellärt vatten från ansiktsvatten och behandlingsvätska?

Micellärt vatten är en produkt speciellt avsedd för rengöring av ansiktet och avslutande av sminkborttagning. Även om många micellära vatten innehåller ingredienser som vårdar och återfuktar huden, är micellära vatten främst avsedda att rengöra huden från smink och smuts.

Ansiktsvattnets viktigaste funktion är att balansera hudens pH-värde så att huden blir mer mottaglig för vårdprodukter. Micellärt vatten innehåller inte nödvändigtvis ingredienser som balanserar hudens pH, så ett separat ansiktsvatten är nödvändigt efter användning av micellärt vatten.

Skillnaden mellan micellärt vatten och behandlingsvätska är att syftet med micellärt vatten är att rengöra huden. Behandlingsvätskan är endast avsedd för att behandla och återfukta huden, och den innehåller inga ingredienser som rengör huden.

8. Rengör eller behandlar det micellära vattnet huden?

Micellärt vatten är alltid en hudrengörande produkt och en stor del av micellärt vatten innehåller förutom hudrengörande ingredienser hudvårdande ingredienser. Micellärt vatten är därför i första hand en rengöringsprodukt, men också en produkt som vårdar huden till viss del samtidigt.

9. Vilken typ av micellärt vatten är rätt för mig?

Det bästa micellära vattnet kan hittas genom att undersöka produkter som passar din hudtyp. Jolies urval inkluderar bra micellärt vatten för varje hudtyp i olika prisklasser.

Whamisas återfuktande micellära vatten innehållande fermenterade blomextrakt passar alla hudtyper. Den är särskilt lämplig för dig om du gillar formlerna som används i micellärt vatten.

Taikas hemmagjorda fuktgivande micellvatten innehållande björksav, som är billigast i vårt utbud, är perfekt för normal, fet eller kombinerad hy .

Absolutions rengöringsvatten L’Eau Soir et Matin är ett bra alternativ för fet och kombinerad hud, och speciellt för män .

Ett bra val för torrare hud är Mossas hallondoftande fuktgivande och balanserande micellärvatten .

Om din hud är särskilt torr eller känslig kan Novexperts hudlindrande micellära vatten rikt på hyaluronsyra passa dig . Mádaras micellära vatten innehållande pionextrakt, hyaluronsyra och aloe vera är också en produkt värd att prova för känslig hud.

Se alla micellära vatten i vårt urval

Beställ vårt nyhetsbrev

Ta del av exklusiva kampanjer, bara för prenumeranter!

Du får 10% rabatt på din första beställning!

Tillbaka till toppen

Du håller på att ta bort en gåvoprodukt. Om du bekräftar kommer den inte läggas till i din varukorg igen.