Ekologisk Skönhet

Skogsdamm lugnar din hud och stärker din mikrobiom

15.8.2022, claudia.bjork

Har du redan hört talas om den nya superråvaran för hudvård, skogsdamm? Detta mikrobextrakt utvecklat av finska universitet finns i krämerna från det inhemska hudvårdsmärket Moi Forest. Krämerna vårdar inte bara huden, gör den återfuktad och mjuk, utan stärker också mikrobiomet och kontakten med naturen. Kolla in Moi Forests ekologiskt certifierade läckerheter! 💚

Vad handlar skogsdamm om?

Finska forskare har i sina studier funnit att överdriven hygien och urbanisering är avgörande faktorer för försvagningen av vårt immunförsvar och uppkomsten av allergier och autoimmuna sjukdomar. Olika hudproblem har också blivit vanligare eftersom vi har tappat några av de mikrober som upprätthåller vår hälsa.

Utarmningen av vår mikrobiota beror på att vi inte längre får tillräckligt med kontakt med mikroberna i marken som formas av naturen. Framför allt verkar skogsmarken vara rik på långsamväxande mikrober som kan stärka våra mikrobiomer och immunitet.

I urbana förhållanden har det varit svårt att komma i kontakt med dessa nyttiga mikrober, men som en lösning kom forskare från finska universitet på ett sätt att göra dessa mikrober lätt tillgängliga för alla. Det är nu möjligt att få den rekommenderade dagliga dosen av Reconnecting Nature™ mikrobeextrakt, som moiforestians bekant kallar skogsdamm, genom att applicera Moi Forest cream på huden.

“Immunförmedlade sjukdomar har ökat väldigt snabbt. Vi började tänka att lösningen är nära: naturen skulle också kunna föras till tätorter, till människor som inte har möjlighet att komma i kontakt med naturen. Med andra ord, vi skulle kunna det.”
– Aki Sinkkonen, filosofie doktor, docent i miljöekologi, forskningsgruppsledare, medgrundare/ Uute Scientific

Hur påverkar skogsmarksmikrober mikrobiomet genom huden?

Huden arbetar tillsammans med immunförsvaret för att skydda oss från hot. En av hudens uppgifter är att känna igen mikroberna i vår miljö med hjälp av de receptorer som finns i den. Dessa receptorer talar om för immunsystemet hur det ska reagera på olika faktorer.

Studier har funnit att mikroberna i skogsmarken, när de når huden, stimulerar immunförsvaret, vilket gör att det undertrycker inflammation i vår kropp. Skogsmarksmikrober tränar immunförsvaret så att det inte startar eller upprätthåller inflammationer i kroppen i onödan.

Skogsmarksmikrober förändrar också hudens mikrobiota, men utöver det påverkar de hela kroppens mikrobiomet genom huden. Huden fungerar som en slags koppling till naturen för oss.

Upplev atmosfären i Moi Forest:

Moi Forest krämer för vuxna och barn

Din hud är ett mångsidigt ekosystem som hjälper din kropp att hålla sig spänstig och balanserad. Moi Forest krämer har utvecklats för att stärka din hud med högkvalitativa ekologiska råvaror och innovativt skogsdamm. Krämerna har ett pH på runt 5, vilket är nära hudens normala pH-värde och bibehåller därmed hudens mikrobiella balans.,

Du hittar tre Moi Forest-krämer i vårt urval. Forest Dust Multipurpose Cream är rikare och lämplig för att behandla torra hudområden i alla åldrar. Multipurpose-krämen, också hyllad av skönhetsbloggare, är, som namnet antyder, en multifunktionskräm som till exempel kan användas som en närande nattkräm, för solbränd hud, torra armbågar och hälar och som en balanserande ansiktsmask.

Nurturing Forest Dust Baby Cream är däremot lättare och specialdesignad för mycket känslig hud, perfekt för de yngsta i familjen. Enligt instruktionerna appliceras dessa krämer på ett hudområde på minst 10 cm x 20 cm dagligen, så att förutom hudvårdseffekterna, resistens och mikrobiomet stärks.

Vi rekommenderar Moi Forest Multipurpose kräm för vuxna och barn över tre år och Moi Forest Baby kräm för barn från cirka sex månader till tre år. Du kan även använda en kräm för en mindre bebis om huden är torr eller har atopisk dermatit.

Den nya Forest Dust After Care Hand Cream är fräschare än sina syskon och håller huden på dina händer silkeslen, samtidigt som den stärker deras mikrobiom. Handkrämen är designad för att ta hand om händer som är extremt ansträngda av frekvent handtvätt och användning av handsprit – i praktiken rubbas den mikrobiella balansen i våra händer varje dag, flera gånger. Handkrämen har tagits fram för att reparera och skydda huden på händerna – trots allt behöver händerna skonsam vård precis som huden i ansiktet.

Handkrämen gnuggas in i händerna vid behov, åtminstone alltid efter handtvätt, minst 2-3 gånger om dagen. När du trycker händerna mot ansiktet och tar ett djupt andetag erbjuder doften av krämen ett mini-meditationsögonblick mitt på dagen. Niaoulioljan i krämen rensar sinnet och fördjupar andningen.

Dyk ner i skogen även i stadsmiljö och lär känna dessa skönheter som är

  • Tillverkad i Finland
  • Cosmos Organic certifierad ekologisk
  • vegan
  • koldioxid neutral
  • förpackad i ett papprör (lock av återvinningsbar plast)
  • packad med hudvårdande ekologiska oljor och återfuktande björksav
  • tusentals nyttiga skogsmikrober i en flaska.

När du använder Moi Forest-krämer ska du inte bli rädd för krämens grå färg. Den smälter in i huden när krämen appliceras en liten mängd i taget. Den mörka färgen i krämerna beror helt enkelt på den höga koncentrationen av skogsmikrobeextrakt i Moi Forest-produkter.

Handkrämen innehåller något mindre skogsdammsextrakt, tack vare vilken färgen inte heller är så grå. Fördelarna med krämen är dock desamma som andra krämer, när krämen appliceras på händerna några gånger om dagen.

Nyhet: Magical Forest Dust oil

Moi Forest har fått många förfrågningar om en doftfri produkt som passar hela kroppen här är den! Forest Dust Microbiome Magic Oil , som lanserades på sommaren, är lämplig från topp till tå för alla hudtyper för att vårda och balansera huden. Den doftfria oljans råvaror har valts ut så att de passar alla. Oljan blockerar inte hudens porer eller smörjer huden, minskar inflammationer och balanserar obalanser i huden, reparerar ärr och hjälper huden att regenereras.

Safflorolja och svartvinbärsfröolja skyddar huden från för tidigt åldrande. Naturligt vitamin e skyddar mot fria radikaler och förhindrar effekterna av yttre stress på huden. Extraktet av mejram som samlats i Lappland behandlar irriterad hud. De tusentals skogsmikroberna i skogsdamm är bra för huden. Fytol förhindrar produktionen av tyrosinasenzymet och bromsar därmed uppkomsten av pigmentförändringar.

Oljan är oparfymerad, men har doften av naturliga ingredienser. Johannesörtsextrakt ger en hint av vanilj till oljan.

Använd oljan till exempel på torra läppar, ansikte, som aftersun eller som kroppsolja. En 100 milliliters pipettflaska av glas räcker.

Kolla in studierna om skogsdamm på Moi Forests hemsida .💚

Text och bilder: Moi Forest/Maria Varon
Bakgrundsfoto: Unsplash/Sebastian Unrau

Beställ vårt nyhetsbrev

Ta del av exklusiva kampanjer, bara för prenumeranter!

Du får 10% rabatt på din första beställning!

Tillbaka till toppen

Du håller på att ta bort en gåvoprodukt. Om du bekräftar kommer den inte läggas till i din varukorg igen.