Ekologisk Skönhet

Skin cykling enligt Jolie

3.4.2023, claudia.bjork

Skin cycling är den mest omtalade hudvårdstrenden på senare tid. Så här gör du som vi på Jolie.

Vad är Skin Cycling?

I skin cycle metoden utvecklad av hudläkaren Whitney Bowe utförs hudvård i cykler om fyra dagars med tre huvudbehandlingar: exfoliering, retinol och fuktgivande serum.

Fyradagarsperioden börjar alltid med exfoliering första kvällen i cykeln. Nästa kväll är det dags för en retinolbaserad produkt som förnyar och aktiverar huden. Inom naturlig hudvård är motsvarande produkt vanligtvis bakuchiolbaserad. Den tredje och fjärde kvällen får huden vila och återfuktas, varefter cykeln börjar om. Resultat utlovas efter en månad.

Vad tycker Jolies hudvårdsexperter om Skin Cycling-metoden?

Hudens naturliga förnyelseprocess sker i 28-dagarscykler, så exfoliering var fjärde dag är för påfrestande för nästan alla hudtyper. När du exfolierar huden mycket tar det bort talg från huden varje gång, vilket gör att det förstör hudens egen naturliga skyddsbarriär. I längden gör detta att huden kämpar emot och torkar ut. Känsligheten kan öka och huden börjar tunnas ut.

När vi träffar kunder märker vi att folk ofta har en tendens att exfoliera huden för mycket ändå. Genom att exfoliera tas döda hudceller bort och fukt och aktiva ingredienser absorberas bättre. På grund av det kommer många att exfoliera sin hud för ofta. Huden vänjer sig vid kraftig påverkan och börjar försvara sig mot det. I verkligheten behöver huden sällan, om någonsin, mekanisk exfoliering. T ex syrapeeling, är ett skonsammare alternativ till detta, men lämpar sig inte för mycket känslig hud.

På Jolie rekommenderar vi att du lär känna din egen hud och lyssnar på dess behov. Att experimentera med trender är roligt och kan ha positiv effekt, så länge du gör det samtidigt som du lyssnar på din egen hud. Nordisk hud är typiskt tunn och huden sätts på prov i vårt nordliga klimat. Det är därför exfoliering bör göras med försiktighet. Så det är bättre att peela för sällan än för ofta. Om du har tjock eller fet hud kan exfoliering vara en bra idé något oftare, men vi rekommenderar ingen att göra det under längre perioder.

Jolies checklista för Skin Cycling

  • Respektera hudens eget skydd och lyssna på hudens reaktioner.
  • Rengör försiktigt.
  • Återfukta med ansiktsvatten på morgonen och på kvällen. Ansiktsvatten mjukar upp hudens yta så att andra produkter kan tränga in i huden.
  • Använd serum antingen regelbundet eller som behandlingsinsats, beroende på hur starkt serumet är och vad din hud har för behov.
  • Kom ihåg att använda ansiktsolja och ögonkräm.
  • Peela försiktigt och helst mer sällan än ofta. Till exempel fungerar en djuprengörande mask som ett ypperlligt alternativ till peeling, eller prova (inledningsvis mild) syrapeeling istället för fysisk peeling.
  • Om du använder en muslinduk eller en konjacsvamp för rengöring ger det också huden lite exfoliering.
  • Stöd lymfcirkulationen i ansiktet med ansiktsmassage, gua sha eller ansiktskoppar ett par gånger i veckan. Massage tar bort svullnad och fräschar upp huden.

Huden är mest mottaglig för aktiva ingredienser på natten. Det är därför det mest effektiva serumet bör appliceras på huden på kvällen. Kom ihåg att kosmetiska produkter bara är en del av hela hudens välbefinnande, vilket även inkluderar sömn, näring, träning och mentalt välbefinnande. Mår du dåligt psykiskt syns det på huden. Ingen enskild hudvårdsmetod kommer att göra hela jobbet. Hos kvinnor påverkar menstruationscykeln även hudens tillstånd.

Beställ vårt nyhetsbrev

Ta del av exklusiva kampanjer, bara för prenumeranter!

Du får 10% rabatt på din första beställning!

Tillbaka till toppen

Du håller på att ta bort en gåvoprodukt. Om du bekräftar kommer den inte läggas till i din varukorg igen.