Ekologisk Ansiktsvård

Skin Cleansing-Jolies stora rengöringsguide

2.9.2022, claudia.bjork

I Jolies uppdaterade rengöringsguide har vi sammanställt de bästa rengöringarna från vårt urval för varje hudtyp. Vi listade rengöringsprodukterna efter hudtyp, så att det är lättare för alla att hitta en ansiktsrengöring som passar deras huds behov.

Naturliga kosmetiska rengöringsmedel använder inte sulfater eller syntetiska ytaktiva ämnen som torkar huden, och tack vare det skyddar de hudens naturliga syramantel. Noggrant planerade råvaruuppsättningar och olika sammansättningar rengör effektivt och skonsamt samtidigt som de vårdar huden i ordets rätta bemärkelse.

Naturliga kosmetiska rengöringsmedel bör alltid appliceras på torr hud för att garantera bästa sammansättning och rengöringseffekt, såvida inte bruksanvisningen säger annat. Snurra först rengöringsmedlet på torr hud och först därefter blöter du fingrarna och rengör medlet med vatten.

Kolla in de bästa rengöringarna för din hudtyp nedan!

3steg3

För torr hud – rengöringsmjölk och oljor

Mjuk och skonsamt rengörande mjölk är det bästa valet för daglig ansiktsrengöring när huden är yttorr, torr eller om det är en tunn och känslig couperose hud. Rensmjölken kan användas antingen som en vattenfri rengöring genom att pumpa mjölken i en bomullsrondell och ta bort smink, eller genom att skölja bort rengöringsmjölken med vatten. De flesta föredrar den senare stilen, men speciellt torra och tunna hudtyper har mest nytta av vattenfri tvätt. Rengöringsmjölken är även lämplig för normal, lätt fet hud. Tänk på att även använda ansiktsvatten efter rengöringsmjölken. 

Rengörande oljor och balsam är också idealiska för torr hud, eftersom de bibehåller hudens fuktbalans och förser huden med närande oljor. Rengöringsolja och mjölk kan användas tillsammans som en tvåstegsrengöring: först olja, sedan mjölk.

Rengöringsprodukter lämpliga för torr hud:

1. Antipodes Grace Gentle Cream Cleanser

Den skonsamma rengöringskrämen innehåller Vinanza Oxifend-antioxidant från pinot noir-druvor från Nya Zeelands vingårdar, närande avokadoolja och renande ringblomma.

2. BYBI Beauty Milk Melt Vegan Oat Cleanser

Rengöringskrämen i en glad rosa färg glädjer sina användare med sin milda sammansättning, som inte torkar ut, men rengör mycket effektivt. Lämnar huden mjuk och återfuktad, utan att irritera även känslig hud.

3. Laponie of Scandinavia Milk Cleanser

Rengöringsmjölken som innehåller rapsolja, vegetabilisk glycerin och närande xylitolsocker tar effektivt bort smuts och jämn make-up från ansiktet och lämnar huden underbart mjuk. Innehåller inga dofter.

4. Novexpert rengöringsolja med 5 omega

Den vattenfria rengöringsoljan rengör huden från orenheter effektivt, men skonsamt. Den oljebaserade kompositionen glider utan ansträngning på huden och tar med sig även vattenfast make-up samtidigt som den vårdar huden.

5. URANG Natural Cleansing Oil

Den milt friskdoftande rengöringsoljan har en rik sammansättning och är lätt att tvätta bort från ansiktet med bara vatten. Oljan, som effektivt bär bort all makeup, rengör även överflödigt talg från ansiktet samtidigt som hudens fuktbalans bibehålls. Den milda sammansättningen irriterar inte huden och är även lämplig för känslig hud.

6. Absolution Le Baume Céleste olja-i-gel Makeup Remover

En skonsam och snabbverkande rengöringsprodukt tar bort smuts och smink från huden samtidigt som den lugnar känslig och lättreaktiv hud. Även den effektiva olja-i-gel-kompositionen för vattenfast ögonmakeup blir mjölkaktig på huden, mjukgörande och ger näring till även torr hud. Den rika och mjuka oljiga produkten tvättas lätt av med vatten. 

Rengörande känslig hud rengöringskrämer

Många människor med känslig hud föredrar gel- och krämrengöringsmedel. Vårt urval innehåller underbara, återfuktande alternativ för tunn och känslig hud. Dessa rengöringsprodukter torkar inte ut, utan vårdar känslig hud. 

Rengöringsprodukter lämpliga för känslig hud:

1. Absolution La Crème Douce Démaquillante rengöringskräm

Rengöringskrämen speciellt framtagen för känslig hud tar bort smink och rengör ansiktet varsamt utan att torka ut huden. Lugnar och hjälper huden att återställa sin naturliga balans.

2. Laponie of Scandinavia Gel Cleanser

Rengöringsgelen innehåller ett växtbaserat ytaktivt ämne som är skonsamt mot huden men effektivt för att ta bort smuts och smink. Behandlar och återfuktar huden, och lämnar ingen torr och stram känsla på huden. Innehåller närande sockerbetsextrakt och antibakteriell xylitol. Idealisk för känslig och problematisk hud.

3. Patyka Soothing Cleansing Milk

Tar varsamt bort smink från ansikte och ögon. Den krämiga sammansättningen lugnar huden och gör att huden känns behaglig. Ekologiskt glansigt malvavatten lugnar rodnad och en uppstramande känsla på huden. Prebiotika (oligosackarid) balanserar mikrobiomet genom att ge näring och öka hudens goda bakterier, och probiotika (Lactobacillus pentosus) stärker hudens mikrobiom genom att stärka dess immunitet och mångfald.

4. URANG Creamy Bubble Foam Cleanser

Det krämiga rengöringsskummet, som känns sött mjukt mot huden, tar bort allt smink mycket effektivt. Kompositionen innehåller kalendula och kamomillextrakt som lugnar huden, tack vare vilken produkten är mycket lämplig för känslig hud.


För fet och oren hud – rengöringsgel eller skum

Kombinerad hud med benägenhet att glänsa, fet och oren hy är vän med en rengöringsgel eller skum som rengör make-up, hudporer, talg och orenheter effektivt och skonsamt utan att skada hudens egen skyddsfilm för mycket. Att tvätta med för starka alkaliska tvättmedel ger en obalans i hudens skyddsfilm, vilket leder till yttorrhet, blockeringar och i värsta fall förvärrar orenheter och andra hudproblem.

Rengöringsgeler och skum från naturkosmetik är skonsamma mot hudens skyddsfilm och precis som när man använder alla andra rengöringsprodukter kräver de absolut ansiktsvatten som följeslagare. Ansiktsvatten återfuktar inte bara, utan återställer också syramantelns naturliga pH direkt efter rengöring.

Rengöringsprodukter lämpliga för fet och oren hud:

1. Absolution Le Nettoyant Pureté rengöringsgel

Den försiktigt skummande, fräscha rengöringsgelen tar bort make-up och rengör ansiktet effektivt, men med respekt för hudens egen skyddsfilm och utan att torka ut huden. Lugnar, balanserar och bromsar överdriven talgproduktion. Idealisk speciellt för fet och kombinerad hud.

2. Whamisa Foam Cleansing Cream

Den unika skummande rengöringskrämen tar bort make-up och rengör hudens porer effektivt. Den skummande rengöringen är särskilt användbar för kombinerad och fet hud. Innehåller närande och återfuktande sheasmör samt aloe- och risextrakt.

3. Novexpert Express Radiant Cleansing Foam – lätt exfolierande rengöringsskum

Ett luftigt lätt skum som rengör ansiktet från smink, orenheter, smuts och luftföroreningar med hjälp av kokosextrakt. Produkten är en fantastisk rengöringsprodukt, speciellt för oren och fet hud, tack vare dess exfolierande egenskaper. En mikropeeling innehållande papayaenzymer och vitamin C förnyar huden och lämnar den ljus och underbart glödande.

4. Patyka Purifying Cleansing Gel

Fräsch mintiga gelrengöring djuprengör hudens porer, jämnar ut hudtonen och hjälper till att minska orenheter. Dämpar hudens glans och lämnar en ljus ren hudkänsla utan att torka ut huden. Särskilt lämplig för fet och kombinerad hud.

5. Mádara ACNE Sebum Control Clear Skin Wash

Den skonsamma rengöringen rengör huden och gör att huden känns fräsch. Speciellt utvecklad för aknehud.


Krämiga skummande rengöringsprodukter för kombinerad och normal hud

Naturkosmetikens rengöringsprodukter är främst skonsamma mot huden, så personer med normal hy kan välja sina rengöringsprodukter i stort sett efter sina egna preferenser. Till exempel är rengöringsmjölk, krämer och oljor och milda geler lämpliga. Det viktiga är att rengöring effektivt tar bort allt smink, men inte gör att huden känns stram .

Rengöringsprodukter lämpliga för normal och kombinerad hud:

1. Mossa Juicy Clean Rengörande crème-mousse rengöringsmjölk

Rengöringsmjölken förvandlas till ett mjukt skum vid kontakt med vatten, som är lätt att skölja av huden. AHA-fruktsyrorna den innehåller exfolierar skonsamt och ljusar upp huden, medan de vita vinbären rengör och balanserar. Vid användning blir huden fräschare, slätare och ljusare. Speciellt för blandhy.

2. Antipodes Hallelujah Lime & Patchouli Cleanser & Makeup Remover

Mild och rik rengöringskräm som passar de flesta hudtyper. Den vårdande kompositionen rengör huden effektivt men skonsamt. Tar även bort smink.

3. Djusie Liquid Silk Perfect Cleansing Oil

Den silkeslena och uppfriskande rengöringsoljan gör att huden känns fräsch och ren. Tar även bort smink från huden. Idealisk för alla hudtyper. Fruktig doft från eteriska oljor.

4. Patyka 3-stegs – rengöringsolja  och  skum 

3-stegs rengöring är lämplig för alla hudtyper. Rengöringsolja tar bort allt smink, inklusive vattenfast mascara och tjocka konturer, samt foundation. Med skummet applicerat ovanpå oljan bildar rengöringen en rik och krämig rik sammansättning som är skonsam mot hudens egen skyddsfilm. Innehåller fruktextrakt som lyser upp huden enzymatiskt.


Micellärt vatten för lätt makeup och snabb sminkborttagning

Miceller är sfäriska molekyler med en vattenälskande (hydrofil) ände på den inre ytan och en hydrofob (hydrofob) ände på den yttre ytan. De hydrofoba ändarna av micellmolekylerna är som magneter som drar till sig fettlösliga ämnen som fett som utsöndras från huden, orenheter och sminkrester. 

Micellärt vatten tar snabbt bort make-up och orenheter från huden och det finns ingen anledning att tvätta ansiktet efter användning. För män är micellärt vatten en fantastisk och skonsam rengöring och lugnande efter rakning. Micellärt vatten är lämpligt för alla hudtyper. När du applicerar det micellära vattnet på huden med en ansiktssvamp kommer du att skapa ett rikligare skum.

De bästa micellära vattnen:

1. Absolution L’Eau Soir et Matin rengöringsvatten

Tar bort make-up och orenheter från huden och lämnar huden perfekt rengjord och fräsch. Även lämplig för att ta bort ögonsmink. För män, för att rengöra ansiktet och lugna huden efter rakning. Italiensk fläderblomma återupplivar hudens blodcirkulation på ytan och jämnar ut ojämnheter. En loe Vera lugnar och återfuktar. Kalium förbättrar cellernas ämnesomsättning, hasselnötsolja mjukgör och rengör huden. Innehåller även balanserande trollhassel och apelsinblomma och blåklintvatten.

2. Whamisa Cleansing Water micellärt vatten

En mild och mild ansiktsrengöring som lyser upp och återfuktar huden på samma gång. Tar enkelt bort lätt smink och orenheter och lämnar huden mjuk. Kompositionen innehåller en lugnande blandning av fermenterade blomextrakt, ljusgörande lakritsextrakt och återfuktande aloe vera-extrakt.

3. Mádara Micellar Water rengöringsvatten

Tar bort smink och orenheter från huden samt balanserar och återfuktar huden. Denna allt-i-ett- produkt rengör inte bara huden, utan fungerar också som en ansiktstvätt och återfuktar och mjukgör huden. Perfekt för daglig användning och ansiktsrengöring, även för känslig hud. Innehåller fuktgivande aloe vera, pionextrakt och hyaluronsyra.

4. Taika Moisturizing Micellar Cleansing Water

Trevlig, mild och fräsch. Taikas micellära vatten rengör lätt makeup och porer utan ansträngning, samtidigt som hudens fuktbalans respekteras. Det skonsamma rengöringsvattnet innehållande återfuktande ekologisk björksav och xylitol är perfekt för till exempel morgonrengöring och att ha med sig i träningsväskan. Produkten är bra för alla hudtyper och är ett enkelt val även för män!

5. Novexpert Micellar Water Hyaluronic Acid micellärt vatten

Micellärt vatten som skonsamt rengör smink, luftföroreningar och döda hudceller från ansiktet. Den skonsamma formulan innehåller aloe vera, som lugnar huden under rengöring. Hyaluronsyra binder fukt till huden medan probiotika stödjer balansen i hudens normalflora. Grönt te och fytinsyra tar bort fria radikaler från föroreningar och de skador som de orsakar. Särskilt lämplig för känslig hud.

estellethild_patyka_absolution_madara_jolie1155

Ansiktsrengöring för män favoritrengöringsmedel för män

Generellt sett föredrar män olika skum och geler när det kommer till rengöringsprodukter. Men många män har torr hud. Om huden är torr är det värt att använda en rengöringsgel eller skum som vän eller istället en mer återfuktande produkt, till exempel micellärt vatten.

1. Absolution Le Nettoyant Pureté rengöringsgel

Den försiktigt skummande, fräscha rengöringsgelen rengör ansiktet effektivt, men med respekt för hudens egen skyddsfilm och utan att torka ut huden. Romersk kamomill lugnar huden, vit pil balanserar och bromsar överdriven talgproduktion. Havreextrakt återfuktar och minskar hudirritationer. Idealisk speciellt för fet och kombinerad hud.

2. Whamisa Foaming Gel rengöringsgel

Den sulfatfria rengöringsgelen tvättar huden effektivt medan hyaluronsyra, betain, lotusblomma och maskrosrot håller huden återfuktad. Sju olika växtextrakt verkar synergistiskt för att mjuka upp och ge näring till huden.

3. Absolution La Crème Douce Démaquillante rengöringskräm

Rengöringskrämen speciellt utvecklad för känslig hud rengör ansiktet skonsamt utan att torka ut huden. Lugnar och hjälper huden att återställa sin naturliga balans. Johannesört lindrar hudirritationer, neroli regenererar och pracaxiolja stärker huden. Idealisk speciellt för torr hud.

4. Absolution L’Eau Soir et Matin rengöringsvatten

Innehåller mångsidiga hudlindrande och återfuktande ingredienser. Produkten är lämplig för morgonrengöring av ansiktet samt för att lugna huden efter rakning. Italiensk fläderblomma återupplivar hudens yta blodcirkulationen och jämnar ut ojämnheter, aloe vera lugnar och återfuktar. Kalium förbättrar cellernas ämnesomsättning och hasselnötsolja gör huden mjuk och elastisk. Trollhassel, apelsinblommor och blåklintsvatten balanserar talgproduktionen och lugnar huden.

Rengöringsdukar och konjacsvamp

Rengöringsprodukternas kraft och mildhet kan maximeras genom att använda rengöringsduken och konjac-svampen som finns i vårt urval.

1. Absolution L’Eponge Konjac rengöringssvamp

Den djuprengörande och lätt exfolierande ansiktssvampen är gjord av konjacväxtens rötter. Svampen passar alla hudtyper, även den mest känsliga huden, och den rengör skonsamt utan att orsaka irritation. Stimulerar blodcirkulationen i huden, aktiverar cellregenerering och förhindrar tecken på åldrande. Svampen exfolierar huden skonsamt, tar bort slagg som samlats på hudens yta, krymper hudens porer och den fungerar särskilt bra för att ta bort en djuprengörande mask, exfoliering eller ansiktsrengöring. Svampen ökar den renande effekten på huden.

2. Neal’s Yard Remedies Muslin bomullstyg

muslinduken är särskilt lämplig för användning med grädde, olja och mjölkbaserade rengöringsprodukter. Applicera rengöringsprodukten på ett torrt ansikte, fukta en trasa med varmt vatten och torka ansiktet rent. Tyget är också bra för att ta bort ansiktsmasker.

 

Beställ vårt nyhetsbrev

Ta del av exklusiva kampanjer, bara för prenumeranter!

Du får 10% rabatt på din första beställning!

Tillbaka till toppen

Du håller på att ta bort en gåvoprodukt. Om du bekräftar kommer den inte läggas till i din varukorg igen.