Ekologiskt Smink

Rouge Guide – hur väljer man rätt nyans?

20.3.2018, Jolie

Att välja rätt rouge kan vara svårt men när du väl har hittat rätt så kommer du att vara fast. Rätt nyans livar upp huden och ditt övriga smink samt skapar en fräsch, ljus look. Rouge formar och framhäver även dina ansiktsdrag och fulländar på så sätt din makeup, även på en helt vanlig vardag!

Jolie Beauty erbjuder ett brett utbud av rouger med krämig, pressad eller puderkonsistens. Det finns både matta alternativ och rouger med varierande skimmernivå. Ett krämrouge är idealiskt för åldrande och/eller torr hud, eftersom den inte belyser torrhet eller linjerna i huden. Ett krämrouge ger också en fräsch lyster och ungdomlighet i huden även utan skimmer.

Rouge kan appliceras med en rougeborste eller fingrarna. Om du vill så kan du använda makeupsvampar eller beautyblender för applicering. Det finns också borstar som är speciellt designade för att applicera krämrouge. Krämrouge kan även användas som läppstift vilket är ett praktiskt knep när du t.ex. är på resande fot.

Undertonen av din hud och din hårfärg har en betydelse för när du letar efter den perfekta rougenyansen för just dig. Om dina toner är kalla så kommer en rougeskugga från den svalare delen av skalan skapa en naturlig och elegant finish. De med gyllene lockar och fräknar bör gå för varmare, mer persikofärgade nyanser med korallaktiga och andra gulaktig nyanser.

Du kan alltid addera mer färg om du vill skapa lite mer skärpa och kontraster. Om du tycker om att följa trender så finns det även trender för nyanser på rouge. När det gäller makeuptrender så varierar det också vilken plats som är trendigast att applicera rougen på: bör den appliceras på traditionellt vis genom att borsta lätt tvärs över dina kindben, blanda gradvis mot pannbenet eller bör den appliceras med klappade rörelser mer mot mitten av ansiktet, nära övergången till näsan? Var inte rädd för att testa olika sätt. Vilken konsistens, skugga, teknik och plats fungerar bäst för ditt ansikte eller makeup för dagen? Nedan kan du läsa om några individuella tips på hur man väljer rätt rougeskugga:

För en cool skönhet – Happy, Rosa, Pink:

Kjaer Weis krämrouge Happy utsågs som den bästa rougen bland finska skönhetsredaktörer under 2016! Låt dig inte skrämmas av de starka och ljusa pigmenten, utan borsta lätt på färgen ifrån paletten på dina fingertopparna och applicera över ansiktet. Cool och fräsch – daggig, men matt!

Puderrouget Rosa ifrån Alima Pure serien är en lystergivande, kall nyans av rosa. Färgen är mindre ren och ljus än Kjaer Weis’ Happy, men Rosa innehåller skimmer.

Rosiga kinder kan också skapas med hjälp av Alimas pulvernyans Pink, som är en matt, något mjukare nyans av rosa.

För varma hår- och hudfärger -– Above and Beyond, Sun Touched, Desired Glow, Freja, Melon:

Kjaer Weis Above and Beyond ger ditt ansikte en perfekt fräsch nyans av korall. Färgen kan verka mycket stark i paletten, men är mildare på hyn men förstärker ditt ansiktes skönhet.

Kjaer Weis Sun Touched avspeglar däremot den mjuka värmen av solen på ditt ansikte. Soltemat kan även återfinnas i Kjaer Weis Desired Glow, som är det perfekta valet när du inte kan välja mellan en rouge och en bronzer. Kjaer Weis krämrouger innehåller inget tillsatt glitter.

Om du önskar en mer gyllene persikoskimmrande glow för din hy så är Alima Pures Freja ett bra val. Den rikt pigmenterade, mineralrika puderrougen är lätt att applicera för att uppnå önskad effekt. För att uppnå en matt, mörkare persikofärg för t.ex. solbrun hud, testa nyansen Melon i Alima Pures färgskala.

Wake-Me-Ups – Happy, Above and Beyond:

Kjaer Weis Happy & Above and Beyond är nyanser som har blandats relativt lite och deras renhet förstärker ditt ansikte och de ljusa nyanserna reagerar på ljus. En enkel touch av dessa färger är nog för att väcka ditt ansikte till liv och få det att kännas uppfriskat.

Shimmers – Leigh, Sahara:

Alima Pures Leigh är en perfekt lätt rosig nyans som är smickrande på nästan alla. Den skimrande nyansen skapar en vacker lyster på huden, som Jolie teamet tycker funkar perfekt att använda även på vardagar.

Roséguldiga Sahara ifrån Alima Pure är en dröm för dig som är ett fan av mer utmärkande skimmer. Sahara kan användas som en framhävande produkt med en helt förtjusande nyans.

För den försiktiga – Embrace, Apple Blossom, Mimosa, Sweet Coral:

Kjaer Weis Embrace är ett krämrouge som har en neutral sockervaddsfärg med lite svalare toner. Den är även lämplig för mycket ljusa hudtoner.

Apple Blossom är Alima Pures blekrosa, matta nyans, och Mimosa är en blek persikomatt nyans, vilket lämpar sig särskilt väl för ljus hy och enkel vardagsmakeup.

Estelle & Thild Sweet Coral är en extremt ljus korallton. En antydan av mjuk korallnyans kommer att ljusa upp din dagliga makeup på ett upplyftande sätt.

Vågad och unik – Garnet:

Alima Pure Luminous Shimmer Blush Garnet! En djup granatröd färg på kinderna kanske låter som ett vågat val men skuggan har länge varit en favoritfärg bland Jolies makeupanvändare, särskilt bland våra ljushyade kunder. Mineralpuderrouget ger en yta med glow och Garnets fina rubinröda nyans gör underverk för huden. Dess lätta skimmer ger en liten kontrast till det rika pigmentet som återfinns i produkten. Därmed så det finns ingen anledning till att oroa sig för att produkten kommer att ge en för mörk eller matt färg. Garnet formar ansiktet och framhäver kindbenen på ett exceptionellt strålande sätt. Applicera färgen med Alimas rougeborste så att färgen koncentreras till ett litet område i ansiktet. Matcha gärna det tillsammans med ett rött läppstift.

Jolie Beautys bästsäljare – Blossoming, Smile, Pink:

Kjaer Weis krämrouge Blossoming är en produkt som passar alla och vid alla tillfällen! Om du inte kan bestämma dig så välj då denna – det kan helt enkelt inte gå fel. Den neutrala undertonen är en kombination av rosa och korall. Precis som dess namn lyder så kommer den skira korallfärgade skuggan ifrån RMS Smile att ge ett leende på dina läppar. Produkten fungerar oklanderligt på både läppar och kinder. Alima Pures Pink är också en favorit bland våra kunder. Den rosiga rosa nyansen passar särskilt väl till hud med neutrala undertoner.

Liknande produkter

Beställ vårt nyhetsbrev

Ta del av exklusiva kampanjer, bara för prenumeranter!

Du får 10% rabatt på din första beställning!

Tillbaka till toppen

Du håller på att ta bort en gåvoprodukt. Om du bekräftar kommer den inte läggas till i din varukorg igen.