Ekologisk Ansiktsvård

Naturliga kosmetiska ingredienser: bakuchiol – 5 effekter och varför är det bättre än retinol?

17.3.2022, Jolie

Vad är bakuchiol?

Bakuchiol är en av de trendigaste och mest omtalade ingredienserna i naturkosmetik idag, och det är inte utan anledning.
Bacuchiol är den naturliga motsvarigheten till det välkända A-vitaminderivatet retinol. Retinol har länge varit skönhetsvärldens mest beundrade anti-ageing-medel, och nu har det fått en rival som matchar det, och till och med överträffar det.

Även bakuchiol, som kallas naturens egen botoxört, är känd för sina anti-ageing-effekter. I kliniska studier har det visat sig att den ökar kollagenproduktionen, förbättrar hudens struktur och bleker fina linjer och pigmentering, samtidigt som den är mildare för huden än retinol.

Bakuchiol framställs huvudsakligen från en växt som heter Psoralea corylifolia, som har lila blommor. Den utvinns ur växtens frön, dvs. bakuchiol har konsistens som en olja. Bakuchiololja upptäcktes för första gången på 1960-talet men användes inte kommersiellt förrän 2007. Den har dock använts i traditionell indisk och kinesisk medicin för att behandla ett antal sjukdomar, bland annat på grund av dess antioxidativa, antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper.

Varför är bakuchiol bättre än retinol?

De två aktiva ingredienserna, bakuchiol och retinol, har liknande effekter på huden, men deras kemiska struktur är olika.

Vad är retinol? Retinol är ett derivat av retinoid, en ingrediens som härrör från vitamin A och som används i hudvård. Retinoider är välkända och effektiva medel mot åldrande: de minskar fina linjer, förnyar huden och hjälper till att minska hudfel som akne. De högsta koncentrationerna av retinoider är endast receptbelagda för att behandla akne och ålderstecken, eftersom de har en uttorkande effekt på huden.

Mildare former, som retinol, används i kosmetika. Retinol har effekten att öka kollagenproduktionen och hudregenerering, vilket är anledningen till att det kan orsaka fjällning och irritation i huden. Med tanke på biverkningarna av retinol är retinol i allmänhet olämpligt för känslig hud. Retinol gör också huden känslig för solljus, och därför rekommenderas användning av retinol endast på kvällarna före du går och lägger dig.

De positiva effekterna av bakuchiol liknar de av retinol. Den minskar fina linjer, regenererar huden och behandlar hudfel som pigmentfläckar eller akneärr. I positiva effekter konkurrerar alltså de två aktiva ingredienserna sida vid sida.

Men nu till varför bakuchiol slår retinol! Till skillnad från retinol orsakar bakuchiol lite hudirritation, såsom fjällning och rodnad, på grund av dess kemiska struktur, som skiljer sig från retinol. Bakuchiol är därför ett skonsamt, naturligt alternativ till retinol som passar nästan alla. Samma effekt, men helt naturligt och utan någon rodnad eller stickningar i huden! Vem kan undgå att bli förälskad i bakuchiol?

Bakuchiols effekter i ett nötskal

  1. Stimulerar kollagenproduktionen. Bakuchiol är ett utmärkt anti-aging-medel som slätar ut och mjukgör huden, eftersom det ökar hudens fasthet och elasticitet och blekar fina linjer och rynkor. Huden blir mjukare och torrheten minskar.
  2. Blekar pigmentfläckar. Förutom slät hud jämnar bakuchiol ut hudtonen genom att bekämpa hudpigmentförändringar. Det eliminerar befintliga leverfläckar och förhindrar födseln av nya. Således kan regelbunden användning av bakuchiol göra hudens yta och dess ton mjukare och lättare.
  3. Balanserar fet och oren hud. Med sina antibakteriella och antimikrobiella egenskaper är bakuchiol idealisk för oren hud och för att lugna den bakteriearmé som vandrar runt i huden och orsakar inflammation. Bakuchiol bleknar också akneärr.
  4. Hjälper till att förhindra för tidigt åldrande av huden. Bakuchiols antioxidantegenskaper skyddar huden och förhindrar därmed att den åldras i förtid.
  5. Bakuchiol tolereras väl. Till skillnad från retinol orsakar bakuchiol vanligtvis inte hudflagning och irritation. Detta beror på att bakuchiol inte påskyndar hudens regenerering på samma sätt som retinol. Det är därför den passar även för känslig hud. Bakuchiol gör inte heller huden känslig för solen, så produkter som innehåller det kan användas på morgonen också. Huden bör dock skyddas från solen.

Vem är bakuchiol lämplig för?

Bakuchiol har många olika effekter. Det är därför den passar så bra för många olika hudtyper, från ung och oren hud till mogen hud. Oavsett ålder och kön förskönar den huden och håller den frisk och vacker.

Bakuchiol är lämplig för alla hudtyper, inklusive känslig hud. Bakuchiol är särskilt lämplig för dem för vilka retinolprodukter är för starka och orsakar hudkänslighet och irritation. Men för den känsliga huden bör du börja med bakuchiolink lite i taget för säkerhets skull.

Bakuchiol är ett helt naturligt alternativ till retinol, vilket gör det idealiskt för användare av naturlig kosmetika och de som vill lägga till ekologiska alternativ till sitt spegelskåp. Låt oss sedan föreslå tre älskade naturliga kosmetika som innehåller bakuchiol från Jolies urval.

De mest underbara bakuchiolprodukterna

Tash Sisterhood Retinoil Bakuchiol Ansiktsolja

En nyhet som vi fastnade för redan efter första försöket! När du behöver den där sista touchen till din hudvårdsrutin som gör din rutin perfekt och din hud strålande välmående, är Tash Sisterhood Retinoil Bakuchiol Face Oil ditt val.

Det här är en äkta THE-IT-OIL, hypad av märkets hemland, svenska, skönhetsinfluencers. Retinoil ansiktsolja, gjord av noggrant utvalda kallpressade och aktiva växtingredienser, gör din hud silkeslen. Den lätta kompositionen absorberas i huden på ett ögonblick och lämnar huden lätt och mjuk. Oljan regenererar huden och ökar hudens kollagenproduktion. Den underbara, lyxiga doften tar dina tankar söderut.

Retinoil ansiktsoljan innehåller kallpressade oljor och 2% bakuchiol. Det är världens första eko-certifierade bakuchiolprodukt!

“En riktigt charmig doft som absorberas snabbt in i huden. Huden blir silkeslen efter användning. Jag har inte upplevt detsamma i någon annan naturlig kosmetikaprodukt”, kommenterade en av Jolies testare.

Den är lämplig för torr och normal hud. På grund av sin lätta sammansättning och bakuchiols antibakteriella och antimikrobiella egenskaper är oljan även idealisk för oren hud och för att kontrollera inflammation i huden. Även idealisk för åldrande hud.

Ansiktsoljan är en perfekt boost för huden i nordliga klimat. Du kan använda oljan som den är eller tillsätta några droppar serum eller kräm på morgonen och kvällen.

BYBI Beauty Bakuchiol Booster – Vitamin A olja för ansiktet

Den prisbelönta bästa vännen för åldrande hud! Bybi 100% Natural Oil Serum är en verklig förändring för din hud. Den innehåller 1% Bacuchiol och 99% Squalane.

Bakuchiol i kombination med hudmjukgörande olivbaserad squalane gör boostern till ett riktigt kraftpaket som ger en ungdomlig, slät hud med utjämnade linjer och minskade tecken på trötthet.

Bybin Bakuchiol Booster valdes av Trend’s skönhetsjury som den bästa aktiva produkten för 2020: “Den bästa kompisen du inte visste att du behövde? Upptäck Bakuchiol senast nu. Det är ett naturligt alternativ till vitamin A-derivatet retinol, som fördröjer ålderstecken. Det brittiska märket Bybis superprodukt återfuktar, slätar ut och gör att huden ser ljus och fräsch ut på bara några dagar”.

Tillsätt ett par droppar till ditt ansiktsserum eller ansiktskräm och applicera på ansikte och hals. Alternativt kan du också applicera boostern direkt på din hud som ett serum.

Evolve Bio-Retinol + C Booster Vitamin Serum

Evolve Vitamin Serum är som en kraftfull vitaminbomb som väcker tråkig och trött hud till liv.

En utsökt blandning av vitaminer som föryngrar, ljusar upp och jämnar ut hudtonen och ger energi till hud som har förlorat sin vitalitet. Boostern som innehåller bakuchiol eliminerar pigmentförändringar och förbättrar cellregenerering och kollagenproduktion.

Förutom bakuchiol innehåller den bland annat ekologisk nyponolja som bekämpar ålderstecken, vitamin C som ljusar upp och regenererar huden och vitamin E som skyddar huden från fria radikaler.

En underbar produkt för hud som behöver uppfriskande!

BYBI Beauty Bakuchiol Skin Restore Renewing Night Cream

En naturlig retinolkräm för att förnya tråkig, trött och ojämn hud. Förutom bacuchiol, den naturliga motsvarigheten till retinol, som slätar ut och jämnar ut huden, skyddar E-vitaminrik druvfröolja huden från fuktförlust, bibehåller hudens elasticitet och jämnar ut hudtonen. Sheasmör lugnar och reparerar irriterad hud.

Bybi Skin Restore är utformad som en nattkräm och kan användas ensam eller i kombination med Bakuchiol Booster för att förstärka krämens regenererande effekt. Blanda några droppar av booster med krämen och applicera på ansikte och hals.

Beställ vårt nyhetsbrev

Ta del av exklusiva kampanjer, bara för prenumeranter!

Du får 10% rabatt på din första beställning!

Tillbaka till toppen

Du håller på att ta bort en gåvoprodukt. Om du bekräftar kommer den inte läggas till i din varukorg igen.