Ekologisk Skönhet

Naturliga ingredienser i hudvård: 5 effekter av ros

16.3.2020, Jolie

Vad är ros?

Det finns flertal arter av rosor, en del växer som naturliga arter medan andra som mer

raffinerade former för odling. Ros är en gammal och länge använd skönhetsingrediens som läker och vitaliserar huden och ger fantastiska resultat för en strålande hud. Ofta används det i produkter som ska hjälpa åldrande, tunn och torr hud men är bra och gör under för alla hudtyper.

Den allmänt använda Damastrosen, eller Rosa Damascena, används som ingrediens i naturlig skönhetsvård i flera länder som, Bulgarien, Turkiet, Pakistan, Indien, Iran och Kina. Rosen extraheras direkt i produkten eller genom ångdestillation som ofta är den mest värdefulla formen för rosråvaror. Vitamin-A finns i nypon och dess frön är också vanliga ingredienser i naturlig skönhetsvård som gör underverk för huden.

Effekter och användning av Ros

  1. Reparera och skydda huden. Ros och nypon hjälper till att förnya skadad hud. Nypon, som innehåller omega-fettsyror och antioxidant-vitaminer hjälper till att minska synliga ärr, solskador och rodnad.
  2. Balanserar hud och färg. Ros har antiinflammatoriska och kylande egenskaper som hjälper till att lindra torr, kliande och inflammerad hud. Sliten hud, som är stressad och känslig återfår sin naturliga balans.
  3. Förhindrar åldrande av huden. Ros hjälper att förbättra hudens struktur och upprätthåller elasticitet genom att minska synliga linjer och rynkor. Denna egenskap gör ros till en värdefull ingrediens för tunn, åldrande och sprucken hud.
  4. Bota akne. A-vitaminet i nyponfröet hjälper till att lindra aknehy. Föryngrar, läker och minskar synliga ärr. Damaskusrosen är antibakteriell och lindrar inflammation.
  5. Ger näring och lättar sinnet. Ros används som en eterisk olja för att lindra depression, stress och nedstämdhet samt för att lindra huvudvärk. Ros balanserar kropp och sinne. Det finns forskning på om att använda ros för att lugna luftvägarna och hjärtfrekvensen. Dessutom kan rosen användas för att lindra smärta i samband med menstruation. Använd oljan för massage eller akupunktur för att lugna kropp och sinne.

Vilka produkter innehåller ros?

Jolie har en mängd bra produkter som innehåller ros. Wild Rose Beauty Balm av Neal’s Yard Remedies är en otrolig produkt! Ett balsam som kan användas som ansiktsrengöring, mask eller en intensiv behandling som ger näring till torra områden. Produkten innehåller en exceptionellt hög mängd av ekologisk rosolja som är fylld av antioxidanter som hjälper till att reparera, stärka och återfukta huden. I din hudvårdsrutin kan du byta ut ansiktsolja mot balsam. Det finns flera fantastiska produkter från Neal’s Yard Remedies och kan dessa kan testas i exempelvis Rose Skincare Kit.

Patyka Intense Moisture Mask innehåller damastros och är det som är grunden för hela masken. Fungerar perfekt som en SOS-behandling för torr och livlös hud. Prova till exempel att använda som en mask under natten för att rädda huden från att torka ut under den kalla vintern.

URANG Organic Rose Mist är ett rent damastrosvatten, som stärker huden. Rose Mist är tillverkad av färska, högkvalitativa, ekologiska rosenblad. Jina Lee, grundaren av Urang, tar bara emot ros under en speciell tid per år, när kvalitén är som bäst och produkten produceras endast under den perioden. Urang Rose Ceramide Cream är en lyxig ansiktskräm rik på rosvatten som kan används tillsammans med Rose Mist.

 

 

Beställ vårt nyhetsbrev

Ta del av exklusiva kampanjer, bara för prenumeranter!

Du får 10% rabatt på din första beställning!

Tillbaka till toppen

Du håller på att ta bort en gåvoprodukt. Om du bekräftar kommer den inte läggas till i din varukorg igen.