Ekologisk Ansiktsvård

Naturliga hudvårdsråvaror: Q10 är den naturliga lösningen för åldrande hud

16.5.2023, claudia.bjork

Du har säkert stött på termen Q10 på många produkter när du handlar hudvård. Q10 förknippas ofta med anti-aging produkter, men vad är egentligen detta mirakelämne?

Vad är koenzym Q10?

Koenzym Q10 kan väcka frågetecken och låta mer komplicerat än vad det är. Q10 är en viktig vitaminliknande förening som förekommer naturligt i varje mänsklig vävnad. Vikten av denna förening illustreras av den uppmärksamhet den fick från det vetenskapliga samfundet – dess effekter på människokroppen belönades till och med med Nobelpriset i kemi på 1970-talet.

Koenzym Q10 kallas också för ubiquinone. Det är baserat på det engelska ordet “ubiquitous”, som betyder “överallt”, vilket hänvisar till dess verkan i varje cell i kroppen. Dess funktion är väsentlig för cellers energiproduktion, och hudens grundläggande funktioner, såsom regenerering och reparation.

Q10 stimulerar cellaktiviteten, ger vitalitet till huden, och med hjälp av antioxidantegenskaper förhindrar den effekterna av fria radikaler i huden. Tyvärr för hudens välbefinnande minskar kroppens naturliga produktion av ubikinon med åldern, vilket gör att huden tappar sin vitalitet.

Q10 är därför en eftertraktad ingrediens i hudvårdsprodukter – och det av goda skäl. Den fungerar perfekt genom att bekämpa fria radikaler och därmed reduceras ålderstecken. Dessa fria radikaler, såsom luftföroreningar, rökning, ohälsosam kost och stress, påverkar direkt hudens välbefinnande, vilket orsakar en minskning av kollagen i huden och en minskning av elasticiteten. Tack vare dess antioxidativa egenskaper ger Q10 en underbar lyster och hälsa till matt och trött hud.

INCI namn: ubiquinone

Hur fungerar Q10 i naturlig hudvård?

Koenzym Q10, det vill säga syntetiskt framställd ubikinon, har använts i syntetiska hudvårdsprodukter under en längre tid. Inom naturlig hudvård är det en nyare bekantskap.

I naturlig hudvård kan koenzym Q10 framställas genom naturlig jäsning, som använder en glukosnäringslösning (majsstärkelse) och GMO-fria bakterier (Rhodobacter Sphaeroides), det vill säga icke genetiskt manipulerade bakterier. På så sätt uppfyller den de stränga kraven för certifierad naturlig, hudvård.

Lavera ligger i framkant av utvecklingen av naturlig, ekologisk hudvård och har utvecklat koenzym Q10-föreningen från naturliga och aktiva råvaror. Kombinationen av dessa naturliga aktiva ingredienser ger ett effektivt hudcellsskydd, stimulerar hudcellsregenerering och ger dem ny energi.

Kombinationen i Laveras kompositioner består av naturlig ekologisk certifierad olivolja, oförtvålade ämnen av olivolja, abessinisk olja, växtsteroler och lecitin. Detta speciella komplex av aktiva ingredienser kan förhindra rynkor och hjälpa huden att regenereras.

Fem effekter av coenzym Q10 i skönhetsvård

  1. Ger huden energi som reparerar och förnyar huden.
  2. Skyddar huden från fria radikaler, såsom luftföroreningar, UV-strålning och stress, som kan bidra till hudens åldrande och orsaka inflammation.
  3. Stödjer kollagenproduktionen, d.v.s. bibehåller hudens elasticitet och förebygger rynkor. Q10 är mycket effektivt mot tecken på åldrande.
  4. Håller huden ljus och fräsch. När kroppens egna Q10-nivåer börjar sjunka kan huden börja se matt och trött ut. Regelbunden användning av Q10 hudvårdsprodukter hjälper huden att behålla sin lyster.
  5. Hjälper till att förhindra pigmentfläckar. Överproduktion av melanin orsakar hyperpigmentering av huden. Q10 försvagar produktionen av tyrosinas, som startar produktionen av melanin, så att för mycket melanin inte kan uppstå.

När behöver huden Q10?

Vår kropp producerar Q10, eller ubiquinon, själv. Ung hud har tillräckligt med Q10. Ubiquinonproduktionen når sin topp kring 20 års ålder, varefter dess naturliga produktion i kroppen minskar.

Utöver det får vi ubikinon från mat, som nötter, kött, gröna grönsaker och kallpressade vegetabiliska oljor.

Eftersom mängden Q10 i kroppen minskar efter tjugoårsåldern är den bästa åldern för att börja använda Q10 hudvårdsprodukter i trettioårsåldern. Tecken på att du behöver det inkluderar förlust av hudens elasticitet och solskador.

Särskilt åldrande hud kan dra nytta av den naturliga kombinationen av aktiva ingredienser Q10. Med åldern är hudens behov av det större än någonsin. Eftersom Q10 är en viktig antioxidant och en del av hudens energiproduktion gör dess minskning huden sårbar för skador och åldrande.

Laveras nya hudvårdsserie är baserad på koenzym Q10

Laveras innovativa hudvårdsserie Glow by Nature är en riktig vardagshjälte. Genom att använda dessa produkter kommer du att känna naturens lyster i din hud! Laveras nyheter fräschar upp och stramar upp huden med kraften från naturligt Q10 och andra aktiva ingredienser. Produkternas veganska sammansättning är biologiskt nedbrytbar. Glasförpackningar och ytterförpackningar av återvunnen kartong är lätta att återvinna. Produkterna uppfyller standarderna för 100 procent certifierad naturlig hudvård: de har NATRUE- och PETA-certifieringar.

Lavera Glow by Nature serum

När du vill ha en vitaliserande och återfuktande behandling med en naturlig lyster är Lavera Glow by Nature serum ett perfekt val. Laveras innovativa nyhet stramar upp och ger lyster och frächör till grumlig hud. Det fungerar som en bra bas för din hudvårdsrutin; serumet kan användas separat, under dagkräm eller blandas med dagkräm.

Serumets himmelska doft får dig att glömma vardagens liv och rörelse – doftkompositionen med en hjärtnot av citrus för tankarna till en härlig soluppgång vid en glittrande sandstrand, där härligt havsvatten smeker över dina fötter. Serumets tunna, citrusgula sammansättning fräschar upp ansiktet och absorberas lätt in i huden, samtidigt som det ger det vitalitet och en underbar lyster.

Q10 deltar i cellers energiomsättning och skyddar cellerna mot för tidigt åldrande. En effektiv antioxidant, C-vitamin och fem kraftfrukter fungerar som grund till den underbart milda sammansättningen. De skyddar huden mot luftföroreningar och andra fria radikaler, återställer dess lyster, samtidigt som de intensivt återfuktar huden.

Vem är det för: Serumet är speciellt bra för åldrande hud som behöver uppstramande, återfuktande och jämnare hud. Det är också ett utmärkt val som en första anti-aging produkt för dig som närmar dig 30.

Hur man använder: Fräscha upp ansiktets hud genom att applicera serumet på ansikte, hals och dekolletage efter rengöring och massera försiktigt i cirkulära rörelser. Komplettera effekterna av Glow by Nature serum med Lavera Glow by Nature dagkräm eller välj din andra favorit ansiktskräm.

Lavera Glow by Nature dagkräm

Laveras Glow by Nature dagkräm ger en riktig energikick till ditt ansikte. Denna kraftfulla fruktbomb bekämpar de första tecknen på åldrande och skyddar huden från negativa miljöeffekter och oxidativ stress. Den ger huden optimal fukt och ger effektivt skydd för hudceller mot för tidigt åldrande med hjälp av naturligt koenzym Q10.

Produkten jämnar ut ojämn hudton och ger en fräsch, levande lyster till huden – en riktig superprodukt för trötta ansikten under hektiska morgonar. Den geléliknande krämen fylld med C-vitamin och super fruits är silkeslen och absorberas in i huden på nolltid. Huden slätas ut och linjerna avtar. Effektivt C-vitamin förbättrar kollagenproduktionen, vilket gör att huden känns fyllig.

Den läckra gula sammansättningen i dagkrämen kommer från havtorn och tar dina tankar till solen. Den fräscha doftvärlden glädjer och skämmer bort dina sinnen på ett omfattande sätt.

Använd så här: Förbered först huden med Glow by Nature-serumet och komplettera hudvårdsrutinen med denna återfuktande och lystergivande dagkräm. Efter rengöring, applicera krämen på ansikte, hals och dekolletage och massera in försiktigt i cirkulära rörelser.

Beställ vårt nyhetsbrev

Ta del av exklusiva kampanjer, bara för prenumeranter!

Du får 10% rabatt på din första beställning!

Tillbaka till toppen

Du håller på att ta bort en gåvoprodukt. Om du bekräftar kommer den inte läggas till i din varukorg igen.