Ekologisk Skönhet

Naturliga, ekologiska ingredienser: Frankincense – 5 effekter

10.1.2020, Jolie

Vad är frankincense?

Frankincense (Boswellia thurifera, Boswellia carteri) är en exklusiv olja som ofta kallas ’öknens pärla’ eller ’öknens guld’. Frankinsense kommer ursprungligen från Östafrika och Arabiska havet. Det är särskilt känt för sina anit-aging effekter och dess förmåga att reparera hudskador. Det lugnar också nervsystemet och håller sinnet fräscht med sin doft och aromaterapeutiska egenskaper.

Effekt och användning av frankincense

  1. Frankincense reparerar och skyddar huden. För tusentals år sedan användes det först som rökelse och doftolja tills att dess antiinflammatoriska egenskaper och dess egenskaper som botemedel kunde överföras till hudvård. Frankinsense jämnar ut och läker huden.
  2. Fungerar bra för åldrande hud. Vid regelbunden användning stramar frankincense åt huden. Den jämnar ut hudfärgen och minskar fina linjer och rynkor.
  3. Frankincense är antiseptisk och motverkar inflammation. Det kan också användas på irriterad och akneutsatt hud samt på torra sår och strimmor.
  4. Lindrar stress och smärta. Frankincense har en lugnande effekt på nervsystemet. Det kan hjälpa till vid oro, mardrömmar, ledvärk och ångest. Det underlättar koncentration och avkoppling.
  5. Stärker slemhinnor och lungor. Om du lider av hosta, astma eller dylikt, lägg frankincense i varmt vatten, blanda runt och andas in ångan under ett ögonblick med en handduk över huvudet. Ångterapi har också en generellt avslappnande effekt.

Vilka produkter innehåller frankincense?

Neal’s Yard Remedies Frankincense-serien är den mest sålda serien inom varumärket, både hos Jolie och över hela världen – trots att Frankincense är de dyraste produkterna i hela Neal’s Yard Remedies. Till exempel är ’Neal’s Yard Remedies Frankincense Intense Lift Serum’ lite av en naturlig superkraft istället för kemisk exfoliering, syntetisk retinol och botoxinjektioner. Ett serum som är speciellt utformat för att behandla åldrande hud och som stärker och lyfter huden. Aromterapidoften av eteriska oljor lindrar stress och slappnar av. Enligt kliniska studier är över 80% av testgruppen mycket nöjda med effekterna av frankincense-serumet.

Jolie erbjuder också två populära ’The Ohm Collection Sacred Frankincense deodoranter’, en i form av en salva och den andra ett pulver. Båda deodoranterna har en djup, fyllig, tongivande doft typisk för frankincense.

En av Jolies mest sålda parfymer är ’Neal’s Yard Remedies Eau De Parfum Frankincense’, vars doftblandning har en humörstärkande effekt. De primära dofttonerna är lime, neroli, bergamot och rosmarin.

Beställ vårt nyhetsbrev

Ta del av exklusiva kampanjer, bara för prenumeranter!

Du får 10% rabatt på din första beställning!

Tillbaka till toppen

Du håller på att ta bort en gåvoprodukt. Om du bekräftar kommer den inte läggas till i din varukorg igen.