Ekologisk Skönhet

Kan aktivt kol vara detoxande och renande?

2.2.2020, Jolie

Visste du att när man bränner trä och växter produceras det aktivt kol? I Jolies sortiment har vi ett flertal produkter med aktivt kol, bl.a tandblekning med kol från kokosnötsskal.

Porositeten hos aktivt kol gör produkten till ett anmärkningsvärt bra material som absorberar och kan ta bort gifter, smuts och fett från huden och kroppen. Tack vare dess renande effekter används aktivt kol även som luft- och vattenfilter. I Asien har aktivt kol sedan länge traditionellt använts i skönhetsvård.

aktivt kol

 

Fem effekter av kol i skönhetsvård

1. Kol absorberar talg

Kol är ett detoxpulver, som tar bort överskott av fett från hudytan. Om din hud producerar mycket talg kan en kolmask förhindra överproduktion, minska de synliga porerna samt ge glans. Eftersom aktivt kol absorberar fukt är det nödvändigt att återföra fukt med en bra fuktgivande ansiktskräm efter applicering av en kolmask.

2. Kol rengör på djupet

Aktivt kol rengör porerna på djupet. Den absorberar till och med tungmetaller från huden. Om du t ex har använt mycket skönhetsprodukter med plast i eller mycket smink med syntetiska ämnen i samt befunnit dig i storstäder är det ett bra tips att använd kol som en detoxkur!

aktivt kol

 

3. Bleka tänderna med kol

Kol skapat utifrån kokosnötsskal är ett mycket fint pulver och fungerar bra som naturlig och mild tandblekning. Tandborstning med aktivt kol hjälper till att ta bort fläckar på tandytan som är orsakade av t ex kaffe, rött vin eller choklad.

4. Balansera huden med kol

Aktivt kol är giftfritt och passar för alla hudtyper. Det är mycket effektivt vid behandling av akne eller brännskador. Har du skadad och irriterad hud kan kol ha en lugnande och balanserande effekt.

5. Kol är en perfekt detox för kroppen

Tvålar med aktivt kol i fungerar effektivt som en detox för hela kroppen. Den rengör och lugnar bl a irriterad eller fet hårbotten. Kol kan också användas som djup hårrengöring, innan till exempel färgning, men det är bra att komma ihåg att kol kan bleka redan färgat hår. Prova först på en liten del av håret för att vara säker på att det är tryggt för dig att använda innan färgning.

aktivt kol

 

Vilka produkter innehåller aktivt kol?

För närvarande är den mest populära kolprodukten hos Jolie Beauty – Patyka Detox Charcoal Mask. Patykas Mask är en intensiv behandling för fet och oljig hud som rengör smuts och tilltäppta porer. Masken innehåller, förutom kol, renande grön lera och boostande zink.

En annan kolmask-favorit är BYBI Beauty Detox Dust, som även innehåller vit lera förutom kol. Mádaras SMART ansiktsmask innehåller också kol. SMART masken neutraliserar yttre miljöpåverkan och strävar efter att återställa hudbalansen.

Mádara Charcoal Detox Soap – en snygg liten svart tvål! Den är en idealisk naturlig kroppsrengöring, med ekologisk innehåll och även 100% biologiskt nedbrytbar.

Humble Brush Charcoal Toothpaste är en tandkräm med tandblekningseffekt för vuxna.

Beställ vårt nyhetsbrev

Ta del av exklusiva kampanjer, bara för prenumeranter!

Du får 10% rabatt på din första beställning!

Tillbaka till toppen

Du håller på att ta bort en gåvoprodukt. Om du bekräftar kommer den inte läggas till i din varukorg igen.