Ekologiskt Smink

Jolies vårsminkningar x 3 – sminktrender 2022

20.5.2022, Anna Linder

Sminktrenderna för våren och sommaren 2022 handlar om fräschör, naturlighet och ljusa färger.

Sminktrender vår-sommar 2022

En av de största trenderna under det senaste året har varit den omtalade sminkbasen – och den är fortfarande i fokus. Nyckeln till en perfekt bas är en väl återfuktad hud, en lätt foundation och bara en aning puder. Du behöver inte dölja mindre ojämnheter och glans, som är en del av en naturligt strålande look.

Charmiga färgade rougefärger läggs på kinderna och det finns ingen anledning att vara blyg när det gäller läpp-smink heller. Färger i persika, rosa och orange är säsongens favoritfärger för både kinder och läppar. En av de trendigaste läpp-sminklookerna just nu är glansiga “glossy lips”, som skapas med en nude läppenna och ett färglöst läppglans eller läppolja. Rouge appliceras på ett till och med något överdrivet sätt från kindbenet till örats högsta punkt.

I vår och sommar handlar ögonmakeupen om att vara enkelt: applicera en enda nyans över hela ögonlocket med fingertopparna eller en pensel. Lägg till lite glitter för en festlig look! Du kan också leka med ögonskugga och eyeliner i ljusare färger. De trendigaste väljer till och med ljusa neonfärger.

I det här blogginlägget har vi samlat tre av säsongens trendigaste makeup-looks, plus produkter och tips för att skapa dem själv!

Look 1: Date night

En varm sommarkväll på terrassen, en orange solnedgång och ett glas vin i handen. Denna makeup utstrålar den avslappnade atmosfären av en sommarkväll i mjuka toner av guld, brunt och rött.

Foto: Kjaer Weis

Hemligheten bakom en vacker sminkbas är Kjaer Weis lätt flytande Invisible Touch Liquid Foundation, som återfuktar, vårdar och smeker huden samtidigt som den ger en perfekt lätt täckning.

Den varmbruna nyansen Earthy Calm i Kjaer Weis Spellbound-palett och den krämiga ögonskuggan Ember, en vackert skimrande, ljus mockaton, kombineras för att skapa en gyllene ögonmakeuplook. Eyeliner appliceras med Kjaer Weis mellanbruna eyelinerpenna i “Brown”. Fransarna borstas med Im-Possible mascara för volym och brynen borstas med Kjaer Weis ögonbrynsgel för form och färg.

För en härlig solkysst känsla får Kjaer Weis cream blush i nyansen “Desired Glow” din hud att se fräsch ut, som om du har tillbringat en sommardag på stranden. Kanske har du gjort det?

Stilen kompletteras av Kjaer Weis The Red Edit läppstift i den varma tegelröda nyansen “Euphoria”. Läppstift kan klappas på läpparna med fingrarna, vilket gör att looken blir skönt avslappnad.

Look 2: Summer glow

Sommarfesten i trädgården kallar! Den här fräscha sommarstilen skapas med en gyllene ögonmakeup och persikofärgade läppar. Kindbenen och näsryggen får värme och lyster.

Foto: Kjaer Weis

Skapa en frisk bas med Ere Perez’ mediumtäckande Oat Milk Foundation. Applicera lätt värme och skygga över kindben, tinningar och näsryggen med Tulum Bronzer. Ge sedan lyster till de högsta punkterna i ansiktet med Vanilla Highlighter i Falling Star.

Lyft fram dina ögon med de gyllene nyanserna i Chamomile Beautiful ögonskuggspalett. Applicera en eller två nyanser på hela ögonlocket och blanda ut kanterna till en slät finish. Applicera samma nyans lätt på den nedre fransraden. Använd den mörkbruna nyansen från samma palett för att skapa den perfekta linern med en snedställd borste. Avsluta ögonmakeupen genom att applicera Natural Almond mascara på de övre och nedre fransarna.

För att fylla ut mellanrummen i ögonbrynen kan du använda ögonbrynspenna med mandelolja för att göra korta, lätta streck. Naturligt fylliga bryn får du med Argan Brow Hero Perfect, en bryngel som håller brynen på plats hela dagen.

För supertrendiga persikofärgade läppar, skaffa Wild Pansy tonat läppbalsam i den korallfärgade nyansen Wish. Slutresultatet är underbart lätt och skonsam men samtidigt markant för en make-up för sommarfester.

Look 3: Office inspo

Att återvända till kontoret tar de timmar av dagen som vi har frigjort från att förbereda oss för arbetet och pendla, vilket vi redan har vant oss vid under distansen. Därför värdesätter vi enkelhet i vardagen. Den här looken är en intressant kombination av en matt bas och glansiga läppar!

Foto: Kjaer Weis

Makeupen börjar med den hudvårdande Quinoa Water Foundation, som ger ansiktet en matt men naturlig finish. Denna foundation är tunn och lätt täckande och är även idealisk för fet hud! Carrot Colour Pot rouge- och läppstift i nyansen Healthy ger ansiktet en frisk färg och ger ditt smink en livlig touch. Applicera Vanilla Highlighter i Falling Star på näsryggen och kindbenen.

För en “No makeup-look”, applicera en nude, ljus persika eller ljusbrun ögonskugga över hela det övre ögonlocket. För en ljuvlig ljusbrun färg, kolla in Chamomile Beautiful ögonskuggspalett. För långa, vackra fransar använder du Avocado Waterproof Mascara – den här mascaran kladdar inte heller på huden runt ögonen under arbetsdagen!

Läckra, naturliga och glansiga läppar skapas med Absolution’s Le Lip Glow läppolja!

Vilken look väljer du?

Beställ vårt nyhetsbrev

Ta del av exklusiva kampanjer, bara för prenumeranter!

Du får 10% rabatt på din första beställning!

Tillbaka till toppen

Du håller på att ta bort en gåvoprodukt. Om du bekräftar kommer den inte läggas till i din varukorg igen.