Ekologiskt Smink

Jolies solpuderguide – Vilken nyans ska jag välja + andra användartips

24.7.2018, Jolie

Terminologi

Bronzer, dvs solpuder, är oftast varm till nyansen, eftersom den då efterliknar den naturliga solbrännan. Den används för att tillföra huden en hälsosam och fräsch glöd och ge ett vaket utseende. På frisk hud kan den också användas i stället för makeup. Med hjälp av bronzern kan du komplettera din makeup och framhäva ansiktskonturerna.

Bronzern är antingen matt eller pärlemorskimrande. Använd ett matt solpuder om huden har ojämnheter, som rynkor, ärr eller orenheter. Den passar också bra på en mognare hud och för en diskretare look. Den pärlemorskimrande varianten ger huden en underbar lyster. Ett contouringpuder är till nyansen kallare och alltid matt, eftersom man med det skapar skuggor och på så sätt skulpterar ansiktet. Med skuggor kan man till exempel få näsan att se smalare ut eller tona bort dubbelhakan.

Om du väljer din highlighter- och contouringprodukt ur Alima Pures breda sortiment, är det bra att känna till skillnaderna i de olika alternativen. Om det står Bronzer på Alimas produkt, är den matt. Med Alimas solpuder skapar du en varm och solkysst look med allt från lättare till djupare nyanser. Med Radiant Finishing Powder skapar du däremot en lätt och mjuk glöd med hjälp av de olika nyanserna. Beroende på nyans, kan Radiant Finishing Powder användas över hela ansiktet till att fästa makeupen, som rouge eller solpuder till att highlighta och skulptera ansiktet eller till och med som ögonmakeup. Highlightern ger mest lyster av alla tre. Den ger fantastisk glow på kindbenen, precis under brynen eller till en mer uppseendeväckande ögonmakeup.

Hur appliceras solpuder?

Solpuder används ofta till att rama in ansiktet. Det lönar sig att börja träna med rätt så ljusa nyanser. En diskret och ljus nyans kan du applicera i hela ansiktet med en stor borste. Om du använder ansiktsvatten, serum, ansiktskräm eller foundation under solpudret, vänta tills de har gått in i huden så inte slutresultatet blir brokigt.

Ett matt solpuder eller en nyans med mera djup används längs med ansiktets kanter, som vid hårfästet för att rama in pannan. Dra in kinderna och svep försiktigt under kindben och vid käklinjen. Dubbelhakan kan du tona bort genom att svepa varsamt mot halsen med en diskretare matt nyans.

Solpuder ger ett naturligt lyster

En rödaktigare, metallisk eller pärlemorskimrande produkt lönar det sig att använda till att framhäva ansiktets ”höga” punkter. Applicera den på pannan, kindbenen, hakan och till och med på nästippen. Undvik området kring ögonen. Solpuder fungerar också perfekt till att lyfta fram solbrännan på övriga delar av kroppen. Dekolletaget, axlarna och vaderna får en vacker lyster av det.

Anpassa borste efter användningsområde

Välj rätt borste till att applicera solpuder. Vi rekommenderar borstar med syntethår. En stor och mjuk borste lämpar sig bäst för produkter som appliceras i hela ansiktet samt för en mera naturlig look och till att ”blurra”ut eventuella linjer eller kanter. För noggrannare och mer precist slutresultat, välj en tätare och mer formad borste. Kom ihåg att kolla i dagsljus efter eventuella kanter innan du går hemifrån och ”blurra” ut dem ordentligt.

Olika nyanser

Några nyansrekommendationer

Den försiktiga och nybörjaren
Alima Pure Augusta: Perfekt för ljus hy och en favoritprodukt hos många av våra teammedlemmar! En vacker, lätt glow utan glitter. Med den här kan du både skulptera ansiktet och göra den välkända sunkissed looken.

Estelle & Thild Healthy Glow Sun Powder Light Matte: En matt och ljus nyans som passar mycket ljus hy eller en vardagligare makeup, då du snabbt vill få gjort en jämn och vacker makeup, till och med i sämre ljus.

För dig som vill ha uppmärksamhet och skimmer
Estelle & Thild Healthy Glow Sun Powder Sheer Shimmer: Glittrar, glittrar, men är ändå inte för mycket. Perfekt till fest för den ljusa hyn.

Kjaer Weis Dazzling Bronzer: En fantastiskt skimrande nyans som vackert och diskret framhäver solbrännan. Ger ett superelegant slutresultat. På mörkare hud är den här den perfekta highlighter-produkten. Den krämiga konsistensen gör det lätt att bearbeta den på huden. Kjaer Weis Lustrous däremot har en rödaktig ton. Den här medelmörka nyansen ser aningen ljusare ut på huden än vad den ser ut i sin förpackning. Ifall Dazzling är för ljus eller för guldfärgad för dig, välj den här.

Puder med matt finish
Alima Bronzers finns i tre färgnyanser, där Maracaibo passar ljus hy, Trinidad en solbränd och mörkare hy och Mauna Loa, vars nyans ligger mellan de två tidigare, passar utmärkt de flesta.

Estelle & Thild Healthy Glow Sun Powder: två matta nyanser, varav Medium Matte är ett säkert och lätt val för de flesta. Den är inte helt ljus, men inte väldigt mörk heller. Ger klar färg, men man behöver ändå inte vara alltför försiktig med appliceringen.

Beställ vårt nyhetsbrev

Ta del av exklusiva kampanjer, bara för prenumeranter!

Du får 10% rabatt på din första beställning!

Tillbaka till toppen

Du håller på att ta bort en gåvoprodukt. Om du bekräftar kommer den inte läggas till i din varukorg igen.