Ekologisk Ansiktsvård

Jolies hudvårdsberättelser: Carolina & couperosa

8.11.2022, claudia.bjork

Carolina, 45, har känslig couperosa-hy som reagerar på hudvårdsprodukter som inte är lämpliga för den. Huden har blivit känsligare med åldern, men couperosa har antagligen sitt urpsrung ända tillbaka till tonårens sol- och frostexponering. Symptomen har förvärrats av för starka hudvårdsprodukter.

Couperosa förekommer vanligtvis hos kvinnor i åldern 30-50 år, men symtom kan även förekomma hos yngre personer, till exempel på grund av förfrysning. Couperosa hud innebär att kinderna och näsryggen uppvisar rodnad på grund av vidgade kapillärer på ytan av den tunna huden. Särskilt UV-strålning från solen är ofta orsaken till couperosa, så det bästa sättet att bekämpa couperosa är att skydda huden väl.

I den här blogg-inlägget delar Carolina med sig av sin egen hudvårdserfarenhet med couperosa : vilken typ av hudvård som har passat hennes couperosa hud bäst.

Hos couperosa vidgas kapillärerna i kinder och näsa och gör att huden rodnar.

Carolina har couperosa kinder. Tidigare har fel hudvårdsprodukter fått couperosa att blossa upp.

Vilken hudvårdshistoria har du?

“Jag hade inga riktiga hudproblem när jag var ung, men jag har alltid varit väldigt känslig för solen. Jag blev ofta solbränd som barn, trots att jag använde solkräm. Mina föräldrar tog mig ibland till ljusbehandling innan en skidresa i Alperna för att jag inte skulle bli solbränd igen, och det hjälpte.

Solen har aldrig passat mig och jag får inte så mycket färg. Som tonåring utsatte jag ofta mitt ansikte för frost och vind när jag åkte snowboard, och jag minns hur mina kinder alltid kändes varma på kvällen. Kan det ha påverkat min kuperotiska hud idag? Kanske.

Sedan jag var tonåring har jag gått till en hudterapeut för ansiktsbehandlingar, när jag var yngre gick jag dit för att rengöra huden. Jag har ägnat nästan hela mitt liv åt att investera i olika ansiktsvårdsprodukter.”

Vilka hudvårdsmetoder har du testat?

“Förutom hudrengöring har jag testat HydraFacial ansiktsbehandling och nu Yin Your Skin hos Jolie.

Jag använde tidigare så kallade konventionella hudvårdsprodukter. De kändes för starka för min hud och jag ville ändå gå över till att använda naturlig hudvård på grund av att det är bättre för hälsan. Jag ville inte trycka in kemikalier i min hud längre. Men alla naturliga produkter har inte passat mig. Till exempel orsakar växtbaserade produkter ibland utslag.”

Har du hittat produkter eller rutiner som fungerar för couperosa?

“Jag går regelbundet på ansiktsbehandlingen Yin Your Skin och det har varit en revolutionerande upplevelse! Jag har också upptäckt Patykas naturliga hudvårdsserie och min hud har varit riktigt bra och lugn sedan dess.”

Carolinas couperosa har lugnat ner sig med Yin Your Skin ansiktsbehandlingar och blossar inte upp så lätt. Patykas hudvårdsprodukter har passat hennes känsliga hy bra.

Vilka produkter rekommenderar du speciellt för couperosa hud?

“Min hud älskar Patykas anti-aging-produkter. Min absoluta favorit är Repair Night Repair Serum. Ansiktsvatten och tvåfasrengöringskombon från samma serie är också fantastiska: olja och skum . Krämen från mandelblommor är också min ständiga favorit.

Korrekt hudvård och hudskydd är det bästa sättet att förhindra couperosa och förhindra att den blir värre.

Beställ vårt nyhetsbrev

Ta del av exklusiva kampanjer, bara för prenumeranter!

Du får 10% rabatt på din första beställning!

Tillbaka till toppen

Du håller på att ta bort en gåvoprodukt. Om du bekräftar kommer den inte läggas till i din varukorg igen.