Ekologisk Skönhet

Jolies bästa krämer vid kyla x 4

1.2.2023, claudia.bjork

Varje år kommer den och varje år överraskar den lika mycket – frosten. Varje år blir läpparna nariga, ett lager av torr hud dyker upp på smalbenen och kinderna fryser och svider av torrhet. Här är en lista på produkter som kommer att hålla dina kinder mjuka även i bitande kallt väder.

Vid kyligt väder bör du vara försiktig med vattenhaltiga fuktkrämer innan du går ut. Även temperaturer strax under nollan i kombination med vind kan lätt frysa hudens yta. Salvor som innehåller vatten bidrar till att huden förfryser. Längdåkare, utförsåkare, joggare, pendlarcyklister och folk som jobbar utomhus bör skydda sin hud från vintervädret, d.v.s. använda vattenfria krämer inför utomhusaktiviteter. Barnens tunna och känsliga hud måste också skyddas från frostskador och torrhet.

Hudkrämen ska andas så den inte täpper till hudens porer. Bra råvaror i den här typen av kräm är till exempel bivax och glycerin. Jolie erbjuder säkra och effektiva hudkrämer för att skydda huden – dessa krämer innehåller inte vatten utan består av vegetabiliska oljor och vaxer.

Neal’s Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm

Neal’s Yard Remedies vårdande och näringsrika kultprodukt, känd över hela världen. Krämen kan användas som rengöring, lätt mask och intensivt närande behandling för torra hudområden eller hela ansiktet. Det skyddande, lätt vaxartade balsamet innehåller rikligt med ekologisk vildrosfröolja, vars höga antioxidantinnehåll hjälper till att reparera, strama upp och mjuka upp huden.

Laponie of Scandinavia All-Around Balm

Universalbalsamet, som bara innehåller sex ingredienser, innehåller inga parfymer alls. Den silkeslena och solida formulan vårdar alla torra och skadade hudområden på kroppen. Arganolja reparerar huden, havreolja mjukgör och bisabolol lugnar huden. Perfekt för ansikte, läppar, ärr och repor för att skydda och reparera huden. Produkten har Allergi-ID från Allergi-, Hud- och Astmaförbundet i Finland.

URANG SOS Multibalm

Urangs balsam, som smälter in perfekt i huden, får sin närande och återställande effekt från ringblomma – och tamanuoljor. Använd balsamet på huden runt ögonen, läpparna och alla torra och fjällande hudområden. Balsamets härliga doft har en fin citruston från eterisk olja från mandarin. Den lilla förpackningen är lätt att ta med sig när man är ute och reser. Balsam kan duttas på kinder och läppar till exempel under en skidresa.

Egyptian Magic Multipurpose Cream

Prisbelönta Egyptian Magic, om någon, är en legendarisk kräm. Den balsamliknande krämen, som endast består av sex stycken 100% naturliga ingredienser, har tillverkats för hand sedan 1991. Den har rapporterats fungera för allt från atopisk hud till aknebenägen hud. Propolis eller bivax som finns i balsamet är känt för sina antiinflammatoriska egenskaper.

Dessutom innehåller krämen bara honung, royal jelly, pollen, bivax och olivolja och inget annat. Krämens hemlighet är dess mångsidighet, som också många kändisar kan intyga: använd den som ansiktskräm, mask, sminkborttagare, after sun eller after shave, för bristningar eller (graviditets)ärr, för att släta ut hår, som massageolja, för babys blöjutslag eller på otaliga andra sätt.

Egyptian Magic multipurpose cream finns i två storlekar: en mindre 59 ml och en större 118 ml .

Psst! Produkter som innehåller vatten är dock lika viktiga på vintern när det gäller att upprätthålla hudens fukthalt. En vattenfri kräm eller balsam ersätter inte ansiktsvatten, serum eller fuktkräm, eftersom huden behöver vattenfukten från dessa produkter. Produkter som innehåller vatten bör användas på morgonen och kvällarna, långt före man utsätts för minusgrader.

Beställ vårt nyhetsbrev

Ta del av exklusiva kampanjer, bara för prenumeranter!

Du får 10% rabatt på din första beställning!

Tillbaka till toppen

Du håller på att ta bort en gåvoprodukt. Om du bekräftar kommer den inte läggas till i din varukorg igen.