Ekologisk Skönhet

Ingredienser i naturlig kosmetika: Aloe Vera – 5 effekter

11.2.2022, Jolie

Vad är Aloe Vera?

Aloe Vera ( aloe barbadensis ) är en gammal klassiker inom skönhetsvård. Dess effekter är allmänt kända och mycket uppskattade. Denna Cleopatras skönhetshemlighet är till exempel känd för sin förmåga att reparera skadad hud.

Aloe vera är en medicinalväxt som har många användningsområden. Dess kommersialisering gör också att det finns en stor variation i kvaliteten. Aloe vera bör väljas i en så obearbetat och outspädd form som möjligt. När det är som bäst är det rent, som t ex 100% gel eller juice direkt från växten.

Aloes fem skönhetsvårdande effekter

1. Aloe läker sår och brännskador

Aloe Vera hjälper till att läka sår genom att ge såret näring och fukt. Aloe kan förhindra bildandet av ärrvävnad och lindra smärta och skador på solbränd hud. Det kan också användas på skadad och känslig hud, till exempel vid behandling av atopi och psoriasis.

2. Aloe lugnar akne och fet hud

Aloe Vera har antibakteriella egenskaper som förhindrar oren hud och inflammation. Aloe hjälper till att reducera ojämnheter och lugnar reaktiv hud. Aloe fungerar också bra för att lindra hudirritation orsakad av rakning.

3. Utjämnar linjer och återfuktar huden

Aloe Vera hjälper till att hålla huden återfuktad och balanserad. Det lindrar törstig hud och slätar ut fina linjer och rynkor.

4. Hår och hårbotten mår bra av Aloe Vera

Aloe Vera innehåller naturlig salicylsyra som fräschar upp hårbotten. Det reducerar och förhindrar mjäll, torrhet och klåda. Aloe återfuktar håret, ger det mineraler och gör håret starkare, mer elastiskt och tjockare.

5. Aloe är bra för tänder och tandkött

Färsk aloejuice är perfekt som munvatten. Det är bra för munslemhinnan och förhindrar tandköttsinflammation.

Jolies favoritprodukter med aloe vera

1. Whamisa Toner Deep Rich Moisturizing Toner

Whamisas bästsäljande toner har en mjuk och tjock komposition som effektivt återfuktar huden. En aloebaserad toner är den perfekta hjälpen för törstig och torr hud. Toner Deep Rich är lämplig som grund för din hudvårdsrutin och passar alla hudtyper, inklusive för män.

2. Haut-Ségala Aloe Vera Gel Moisturizing Gel

En effektiv fuktgivande och lugnande gel som passar som en multifunktionell produkt för både kropp och ansikte. Aloe Vera gel är lämplig för daglig återfuktande hudvård och är därför en utmärkt produkt att använda före body lotion och oljor som låser fukt till huden. På ansiktet kan produkten användas som serum.

Aloe gel är också bra för känslig och irriterad hud. Det svalkar huden efter rakning och solande. Den lätta gelén lämnar inte en klibbig känsla på huden och är också bra under smink.

3. Absolution Le Serum Anti-soif – Återfuktande serum

Le Sérum Anti-Soif är det mest populära serumet hos Jolie och är återfuktande för alla hudtyper. Den underbart lätta och snabbabsorberande aloe-baserade kompositionen är också en favorit hos Jolies manliga kunder.

Serumet lugnar och svalkar huden och är också lämpligt för behandling av olika hudirritationer och hudproblem samt för användning efter solbad. Tack vare dess balanseringsegenskaper är den också perfekt för fet och oren hud.

Beställ vårt nyhetsbrev

Ta del av exklusiva kampanjer, bara för prenumeranter!

Du får 10% rabatt på din första beställning!

Tillbaka till toppen

Du håller på att ta bort en gåvoprodukt. Om du bekräftar kommer den inte läggas till i din varukorg igen.