Ekologisk Ansiktsvård

Ingredienser i naturlig, ekologisk hudvård: Blue Tansy – 5 effekter

23.6.2021, Jolie

Blue Tansy, vadå?

Tanacetum annuum eller Blue Tansy är en fascinerande råvara som det har surrat om i världens skönhetsmedier under en tid. På svenska heter Blue Tansy ‘marockansk kamomill’ eller ‘marockansk renfana’.

Blue Tansy har vuxit vilt i området kring Medelhavet. När denna gulblommiga örts välgörande egenskaper upptäcktes samlade man in det vilt i naturen. Idag odlas Blue Tansy främst i Marocko och blir till en av de dyraste eteriska oljorna i världen. Oljan har en sötaktig, lite örtig arom. Växtens vackra blåhet förklaras av dess höga innehåll av den kemiska föreningen azulen.

abs.blog1

Blue Tansy – 5 effekter inom skönhetsvård

1. Blue Tansy är antiinflammatorisk

Huvudinnehållet i eterisk olja från Blue Tansy är sabine och kamfer, dessa liksom färgämnet azulen, är mycket antiinflammatoriska. Blue Tansy reducerar orenheter i huden, finnar och minskar spridningen av bakterier. Men rena eteriska oljor rekommenderas inte för användning som de är direkt på huden.

2. Blue Tansy reparerar

Blue Tansy har visat sig reparera skadad hud. Det kan användas på mycket irriterad hud och hudutslag. Blue Tansy understödjer läkning av hudens sår, reducerar fina linjer och rynkor. Blue Tansy har också testats vid behandling av brännskador och ärr med lovande resultat.

3. Blue Tansy är en antihistamin

Inom traditionell kinesisk medicin har Blue Tansy använts som ett antihistamin för att minska allergisymtom och svullnad i slemhinnorna, såsom nästäppa. Blue Tansy kan appliceras med några droppar i varmt vatten. Du kan t ex andas in ångan under en stor handduk.

4. Lugnar huden och sinnet

Blue Tansy är också perfekt i terapeutiskt syfte, t ex vid massage eller fotbad. Det lugnar och är avstressande efter en hård dags arbete eller fysisk aktivitet. Det lugnar också stressad hud och reducerar blossande hud.

5. Passar känslig hud och som lokal precisionsbehandling

Hudvårdsprodukter som innehåller Blue Tansy rekommenderas också för känslig hud. Blue Tansy är vanligtvis lämplig för rodnader, tunn och lätt responsiv hud, då det är lugnande och stärkande. Produkter med Blue Tansy kan också användas som ett specifikt hjälpmedel, till exempel vid ihållande torra fläckar eller vissa typer av eksem.

abs.blog2

Absolution använder Blue Tansy i rengöringsbalsam

Franska Absolutions ansiktsmask Absolution Le Baume Céleste oil-in-gel Makeup Remover, innehåller Blue Tansy. Absolutions rengöringsbalsam appliceras på torrt ansikte och används med en liten mängd vatten. Krämen gör huden ren och perfekt mjuk. Det lugnar märkbart torrhet och irritation i huden. Om huden runt ögonen, läpparna eller kinderna har fått för mycket sol är Céleste ett utmärkt precisionshjälpmedel för att rengöra responsiv hud.

Céleste avlägsnar också försiktigt vattenbeständig ögonmakeup. Det fungerar också bra som ett första steg i dubbelrengöring och tar bort fettlöslig smink, till exempel en krämig sminkkräm från ansiktet.

Tips:

Fet, blandad eller aknebenägen hud mår bra vid rengöring med Absolutions Le Nettoyant Pureté – rengöringsgel. Absolution skämmer bort kunder som älskar denna klassiska produkt, då de i samband med omlansering av förpackningen också lanserade en extra stor, 285 ml pumpflaska!

abs.blog-3

Den tjocka gelen är lätt att få att löddra på fuktad hud, från vilken den tar bort extra talg när den sköljs av och får ansiktet att känna sig friskt.

Beställ vårt nyhetsbrev

Ta del av exklusiva kampanjer, bara för prenumeranter!

Du får 10% rabatt på din första beställning!

Tillbaka till toppen

Du håller på att ta bort en gåvoprodukt. Om du bekräftar kommer den inte läggas till i din varukorg igen.