Ekologisk Hårvård

Härliga hårnyheter från Whamisa

16.2.2022, Jolie

Jag har under en period testat Whamisas nya Organic Seeds hårprodukter: Shampoo for Dry Scalp, Hair Treatment och  Hair Essence. En trevlig serie som får mitt hår att kännas rent, fylligt och återfuktat. Produkterna har en varm och örtig doft som passar både män och kvinnor. Förpackningen är väl genomtänkt med träblock som fungerar som ställ så att flaskorna kan förvaras upp och ned, på så vis rinner produkten alltid nedåt. Perfekt när det börjar sina i flaskan! Kännetecknande för Whamisas produkter är att de innehåller fermenterade ingredienser, en teknik som bland annat ökar ingrediensernas effekt.

Shampoo for Dry Scalp

Shampot är relativt lättflytande och har en silkig formula som påminner om en tunnare gel som ger ett rikt lödder när det masseras in i håret. Shampot är utvecklat för torr hårbotten och verkar därför både rengörande och balanserande. De jästa aktiva ingredienserna  återfuktar hårbotten och stärker håret. Kornextrakt hjälper till att stödja hårväxt, soja och aloe-extrakt ger näring. Jag upplever mitt hår fylligt och rent efter tvätt och shampots härliga doft sitter i även när håret har torkat.

Hair Treatment

Balsamet har en något tjockare konsistens än shampot, är lätt att applicera och ska verka återfuktande, utjämnande och göra håret mer elastiskt. Det ska även stärka håret och ge en silkeslen känsla. De fermenterade kornfröextrakten och sojabönor samt arganolja ger näring och balanserar hårbotten och hjälper håret att bli starkt och levande. Produkten passar alla hårtyper men är framför allt ämnat för torrt och skadat hår. Mitt hår som tenderar att bli torrt blir av denna produkt lent, fint och följsamt.

Hair Essence

Som avslut efter hårtvätt gillar jag att massera in en leave-in produkt, till detta passar Whamisas Hair Essence perfekt! Den återfuktar torrt och skadat hår, ger näring, skyddar och reparerar hårskador som orsakats av värme, UV-strålar och styling. Den förhindrar håret från att bli statiskt och de fermenterade växtextrakten stärker även tunt hår. Produkten är lämplig för alla hårtyper. Konsistensen är ungefär densamma som balsamet, mellantjock. För mig räcker 2-3 pump till hela håret.

1. Shampoo for Dry Scalp // 2. Hair Treatment // 3. Hair Essence

Beställ vårt nyhetsbrev

Ta del av exklusiva kampanjer, bara för prenumeranter!

Du får 10% rabatt på din första beställning!

Tillbaka till toppen

Du håller på att ta bort en gåvoprodukt. Om du bekräftar kommer den inte läggas till i din varukorg igen.