Ekologiskt Smink

Guide för ekologisk foundation – hur väljer man den rätta?

23.3.2018, Jolie

Vi använder foundation i ansiktet upp till 5 000 timmar om året, så det är bra att välja en foundation som är tillverkad av naturliga ingredienser och utan plast. De högkvalitativa och naturliga ingredienserna i naturkosmetisk foundation vårdar huden och ser till så att den mår bra. Samtidigt fungerar dagens naturkosmetiska foundations utmärkt även för traditionella sminkändamål: döljer defekter i huden, jämnar ut den egna hudtonen och ger huden en vacker lyster.

Ibland är det svårt att välja den foundation som passar den egna hudtypen bland okända förpackningar. Vilken foundation i Jolies sortiment fungerar bäst till exempel för torr och åldrande hud? Vilken täcker och håller bäst? Vilken passar för fet och finnig hud, som inte klarar av oljor? Läs följande foundationmanual och hitta din egen favorit.

Kjaer Weis Foundation – täckande multifunktionssmink för fet och blandhy

Kjaer Weis Foundation är perfekt i synnerhet för hud som behöver rejält täckande smink, såsom hud med couperose eller pigmentförändringar. Det är den naturkosmetiska motsvarigheten till krämer med mycket pigment, som till exempel Joe Blasco, som tidigare användes mycket av sminkproffsen.

Den hållbara sammansättningen gör att produkten passar för bland- och fet hy. Den största fördelen med denna makeupbas är att den är så mångsidig – samma produkt kan även användas som concealer. Applicera den med fingrarna om du vill ha en yta som endast lätt jämnar ut hudtonen, och med borste om du vill utnyttja pigmenten fullt ut. En Blush-/Foundation-borste passar för applicering av sminket i hela ansiktet, och med Concealer-borsten kan du bearbeta de områden som behöver extra noggrannhet och täckning, såsom näsvingarna och under ögonen.

I synnerhet om du har torr eller yttorr hy rekommenderar vi att du under makeupbasen applicerar Kjaer Weis egen skönhetsolja, The Beautiful Oil, som uttryckligen är avsedd som en produkt att använda under smink. Den ger huden en fantastiskt klar yta, som makeupbasen kan appliceras på i ett perfekt, precis lagom täckande lager.

En nyansguide för Kjaer Weis foundations hittar du här.

RMS ”Un” Cover-Up – lyster för torr och yttorr hy

Om du vill ha en foundation som är aningen fetare än Kjaer Weis, till exempel om du har torr hud, kan ”Un” Cover-Up från RMS vara det du letar efter. Den passar bra för just torr och yttorr hy tack vare sin mjuka, krämlika sammansättning. Den ger huden en vacker lyster. Det är möjligt att även använda denna produkt som concealer, även om sammansättningen är mindre täckande än Kjaer Weis foundation. Om du har fet hud är det bra att fästa RMS:s foundation ordentligt med puder. RMS:s egen ”Un” Powder fungerar utmärkt för det ändamålet. Om denna makeupbas känns för fet, prova Kjaer Weis, och om Kjaer Weis känns för torr, prova denna.

Alima Pure Satin Matte Foundation – världens bästa mineralfoundation i puderform

Alima Pures populära foundation passar precis alla. Alima Pure Satin Matte Foundation innehåller endast rena mineraler och är särskilt bra för hy med tendenser till akne och orenheter, eftersom den låter huden andas fritt. Dessutom är zinkoxiden som sminket innehåller känt som en antimikrobiell ingrediens, som hjälper till att förebygga orenheter. Denna foundation är en riktig all-in-one-produkt, för du behöver nödvändigtvis inte längre separata puder eller underlagskrämer förutom den. Med Flat Top-borsten får du det mest täckande resultatet.

Denna foundation kan användas på samma sätt som en lätt täckkräm och appliceras med en liten borste (t.ex. Alima Mini Blending Brush). Om din hud är särskilt torr och flagande kan du blanda mineralpudret i din fuktighetskräm. Även några stänk ansiktsvatten eller fuktgivande settingspray (t.ex. Patyka Anti-Pollution Mist) hjälper till att ge en känsla av en behagligt återfuktad hud samt ger makeupbasen en vacker lyster. För den som vill ha en täckande effekt rekommenderar vi att spraya ansiktsvatten redan på sminkborsten. Med en lite fuktig borste får man enkelt makeupbasen att täcka bättre. Om din hur blir fet under dagen, prova att ännu applicera Alima Pure Smooth + Prime under makeupbasen. Den hjälper sminket att hålla hela dagen.

En nyansguide för Alima Pures foundations hittar du här.

Alima Pure Pressed Foundation – ett matt sminkpuder som är lätt att använda

Alimas fasta sminkpuder passar för korrigering av sminket under dagen samt särskilt som underlag för bland- och fet hy. Med det får du snabbt ett halvtäckande, matt resultat. En platt puff medföljer i förpackningen, men vi rekommenderar att du använder Alima Pures högkvalitativa borstar för applicering. Flat Top Brush passar för en täckande foundation och Foundation Brush för en lättare. Med hjälp av Powder eller Soft Focus Brush kan du göra lätta korrigeringar av sminket under dagen. Förpackningen följer enkelt med i väskan.

Alima Pure Liquid Silk Foundation – lätt och matt yta för blandhy

Alimas flytande ”mineralsilke” passar bäst för bland- och fet hy tack vare den vackert matta ytan den ger. Resultatet är relativt lätt och passar för de som föredrar en naturlig makeup. Den lätt mousseaktiga och mjuka sammansättningen vårdar och skyddar huden. Applicera endast ett serum eller vid behov en droppe ansiktsolja under den för att underlätta appliceringen.

Absolution La Creme du Teint – fashionistans bästa vän

Absons berömda Teint är som en CC-kräm – den jämnar effektivt ut hudtonen, men är ändå lätt till sin konsistens. Under denna vårdande makeupbas räcker endast ett serum för många. Vi rekommenderar denna särskilt för bland- och fet hy, men några droppar ansiktsolja underlättar och gör appliceringen snabbare om huden är yttorr eller har torra områden. Om krämen rullar på huden, värm den en stund i handen eller prova att byta underlagskräm. Ytan som krämen ger är kort sagt fantastisk: på samma gång klar, men dämpat matt, inte för glänsande och inte tungt matt. Det är en perfekt produkt om man vill förbättra en bra hy ännu några snäpp, eftersom Teint ger huden en beundransvärt elegant lyster. Nyansen Light passar för ljus, men inte helt blek hy. Medium passar för mellanljus hy eller solbränd, ljus hy.

Iroisie Soin Parfait BB-kräm – redan från början en klassiker

Iroisies BB-kräm är belönad, omtalad och älskad. Produkten är på samma gång en av Jolies mest sålda makeupbaser och en perfekt hudvårdsprodukt i en liten tub. Dess fuktgivande och lätthanterliga konsistens har redan charmat tusentals användare som vill ha en snabb vardagsmakeup. Denna BB-kräm med skyddsfaktor 25 ger en klar, halvtäckande yta, men man kan även få en mer täckande effekt vid behov. Då ska du klappa in den i huden och applicera ett lager till vid behov på önskade ställen. Krämen är dryg så använd den sparsamt! Produkten är perfekt i synnerhet för torr och yttorr hy tack vare sin vårdande sammansättning. Passar även utmärkt för personer med känslig hud. För hy som lätt blir blank rekommenderar vi att alltid fästa denna kräm med puder. Det finns endast en nyans, gulaktigt ljus, som passar perfekt för ljus, skandinavisk hud.

Estelle & Thild Healthy Glow Foundation – fräsch lyster och lätt täckning för alla hudtyper

Namnet på den nya, svenska foundationen säger allt – resultatet är en vacker och naturlig lyster. Om du applicerar Estelle & Thild Healthy Glow Foundation med fingrarna får du ett underlag med lätt och naturlig lyster. Med sminkborste jämnar denna foundation effektivt ut hudtonen, men dock på ett sådant sätt att en separat täckkräm ännu kan vara nödvändig. Denna foundation passar alla som vill ha en makeup med lyster och vill att huden ser frisk och inte för sminkad ut. Perfekt även för torr och yttorr hy.

Estelle & Thild tonande fuktighetskräm – smink utan smink även för unga och för män

Estelle & Thilds tonande fuktighetskräm passar perfekt till exempel för ung hy samt för de som vill ha ”smink utan smink”. Den jämnar ut hudtonen men ger ingen egentlig täckning. Du kan använda krämen som den är eller till exempel tillsammans med ett lätt täckande puder. Krämen återfuktar, men framför allt för torrare hudtyper rekommenderar vi dessutom ett serum eller en ansiktskräm under. Nyansen Light är en mycket ljus nyans, som generellt passar utmärkt även för riktigt blekt ljus hy. Medium i sin tur passar för solbränd ljus hy.

Madara tonande fuktighetskräm – lätt lyster för alla

Madaras tonande kräm jämnar lätt ut hudtonen och ger ett fräscht underlag med lyster. Vi rekommenderar dock att du under den använder åtminstone ett serum, helst en fuktighetskräm, eftersom denna kräm är lätt och absorberas snabbt i huden. Tack vare mica-mineralet ger krämen lyster, så för de som vill ha en matt yta rekommenderar vi ett bra puder. Ett lätt alternativ till foundation. Nyansen Sun Flower passar solbränd hy, Moon Flower passar ljus hy.

Josh Rosebrook Tinted Moisturiser – en lätt, andra hud med ordentligt solskydd

Josh Rosebrook Tinted Moisturiser är den lättaste av de tonande makeupbaserna i vårt sortiment. Den jämnar ut huden och har samtidigt solskyddsfaktor SPF 30. Passar även för män som vill dölja till exempel rodnad och små rynkor i huden utan att ändå egentligen se sminkade ut. En must-have för solsemestern.

Algamaris – tonande solkräm för ansiktet

Algamaris tonande solkräm med tunn konsistens ger huden en lätt toning. Krämen, som passar alla hudtyper och absorberas snabbt, gör inte huden klibbig. De naturliga mineralfiltren skyddar effektivt huden i ansiktet från UVA- och UVB-strålar. Alga-gorriaⓇ, som är en antioxidant som extraheras ur rödalger, förhindrar hudskador som solstrålarna orsakar genom att neutralisera fria radikaler. Finns i en ljus och mellanmörk nyans. Passar för kvinnor, män och även för ung hud.

Beställ vårt nyhetsbrev

Ta del av exklusiva kampanjer, bara för prenumeranter!

Du får 10% rabatt på din första beställning!

Tillbaka till toppen

Du håller på att ta bort en gåvoprodukt. Om du bekräftar kommer den inte läggas till i din varukorg igen.