Ekologisk Skönhet

Feminin kraft och skönhetsvård med råa växter: Tash Sisterhood är här

14.3.2022, Anna Linder

Holistiskt välbefinnande, ett raw plant baserat hudvårdskoncept som stödjer kvinnor i samhället. Dessa saker är kärnan i Jolies nyaste varumärke, Tash Sisterhood.

Tash Sisterhood grundades 2019 och är ett svenskt naturligt hudvårdsmärke fullt av rena naturliga ingredienser och feminin energi, med skandinaviska värderingar som återspeglas i allt de gör.

Tash Sisterhoods produkter sammanfattar varumärkets tre kärnvärden:

  • Ren skönhet: Kompromisslösa, effektiva och skonsamma produkter som passar alla hudtyper inklusive känslig hud.
  • “Female empowerment”: Stödja kvinnlighet och kvinnor i samhället.
  • Ansvar: Natrue Organic certifiering på högsta ekologiska nivå.

Tashs växtbaserade produkter är till för alla oss kvinnor. Varumärket hoppas att dess värderingar ska förmedlas genom produkterna och i slutändan återspeglas i hudens välbefinnande och lyster.

Vi är verkligen glada över att Tash Sisterhood har kommit in i vårt sortiment. Vi ville lansera varumärket eftersom vi stöder varumärkets budskap om att stödja kvinnor i samhället till 110 procent och att produkterna verkligen är rena med superbra produktformuleringar. Effektiva och skonsamma produkter som inte kompromissar med kvaliteten, lämpliga för alla hudtyper inklusive känslig hud.

För det här blogginlägget intervjuade vi Tash Sisterhoods grundare Louise Sahlsten och Håkan Wahlsten om varumärkets historia, värderingar och produkter.

Raw Plants Skincare – ett hudvårdskoncept baserat på råa växter

Hjärtat i Tash Sisterhoods hudvårdsprodukter är ekologiska botaniska ingredienser som skonsamt skördas och bearbetas genom en långvarig kall process. Detta garanterar att de aktiva ingrediensernas maximala effektivitet bibehålls på bästa möjliga sätt. Detta är vad Tash Sisterhood kallar Raw Plants Skincare.

Tashs huvudingredienser är aloe vera-juice, bacuchiol, merifenkol, granatäpple, triglycerider eller fettsyror, argan-, mandel- och jojobaolja. Men snarare än enskilda stjärningredienser är det främst sättet som Tash Sisterhoods produkter tillverkas på som ligger till grund för formuleringen. Produkterna är hela, där de enskilda ingrediensernas styrka förstärks av en genomtänkt sammansättning.

“Vi vill prata om filosofi snarare än om enskilda ingredienser. Alla Tash-produkter tillverkas enligt Raw Plants-filosofin. Alla råvaror hanteras varsamt och försiktigt. Hela plantor bearbetas till produkter genom en kall process. Samma process används till exempel vid produktion av fina viner och olivolja. Det är den senaste tekniken i kombination med gamla metoder.”

“Processen sker långsamt, utan uppvärmning, för att inte skada växternas känsliga aktiva ingredienser. Hela processen för att tillverka en Tash-produkt, “från fält till flaska”, tar ungefär en månad.”

De flesta av de råvaror som Tash använder kommer från samma lilla ekologiska gård i Italien där produkterna tillverkas. Växtens aktiva beståndsdelar samlas in direkt från naturen och behåller sin maximala effektivitet.

“Varför inte utnyttja växterna fullt ut? Vi får bra vitaminer, peptider och fettsyror från dem, vilket är mycket bra för huden.”

Tash Sisterhood föddes för att uppfylla kraven på naturlig hudvård av högsta kvalitet utan att kompromissa

Louise Sahlsten fick idén till Tash Sisterhood strax efter att hon hade fött sitt första barn.

“Jag började leta efter ekologiska alternativ inom hudvård. Men jag kunde inte hitta produkter som uppfyllde mina krav på effektivitet, kvalitet och andra egenskaper som vi konsumenter söker i kvalitetshudvård idag. Idén till Tash Sisterhood utvecklades långsamt: för min egen skull och för andra kvinnors skull.”

Tash Sisterhood kompromissar inte med kvaliteten och inte heller med de värderingar som ligger till grund för varumärket. “Som varumärke vill vi få fram det bästa hos oss kvinnor. Vi vill också lyfta fram exempel som inspirerar oss.”

Vad betyder hållbarhet och stöd till kvinnor för Tash Sisterhood?

“Här i norr är det som om livet börjar på nytt varje vår efter en mörk och krävande vinter. Vi nordbor har i århundraden lärt oss att spara för vintern, för att klara oss igenom den. Tash Sisterhood har tagit med sig denna filosofi och kraft till formuleringarna av våra produkter. I dem är varumärkesvärdena och växtämnena konserverade i högkvalitativ hudvård med Natrue Organic-certifiering.”

Tash tror på vikten av pålitliga, certifierade hudvårdsprodukter. “Med så många valmöjligheter på marknaden inom naturlig, ekologisk hudvård väljer kunderna en viss produkt eller ett visst varumärke inte bara på grund av att den är naturlig, utan också på grund av de värden som varumärket står för.”

Tash Sisterhood ser arbetet med kvinnors rättigheter och stöd som en naturlig del av hållbarhetsarbetet.

“Att stödja kvinnor i samhället är hållbar utveckling. Att bidra till en hållbar utveckling är inte en fråga om val: vi anser att det ska vara en standard.”

5 sätt på vilka varumärket konkret stöder kvinnor i samhället

Att stärka kvinnor är inte bara en stötesten för Tash Sisterhood, det är grunden för en hälsosam och hållbar värld. Så här stödjer varumärket kvinnors position i samhället:

  1. Att stärka kvinnors röster. Tash strävar alltid efter att hitta sätt att stärka kvinnors röster. Varumärket lyfter fram aktuella utmaningar och kvinnliga profiler i diskussionerna.
  2. Råvaror endast från producenter med bra arbetsvillkor. Kvinnor lider mer av orättvisa arbetsvillkor. Därför är Tashs policy att varumärket endast arbetar med leverantörer och producenter som följer kollektivavtal. Tash undviker att använda råvaror vars produktion innebär till exempel dåliga produktionsmetoder eller arbetsförhållanden. Ett exempel på detta är mica-mineralet. Cirka 80 % av världens mica-produktion sker i områden där barnarbete används i stor utsträckning. Tash Sisterhood använder mica som bryts under kontrollerade förhållanden i Nordamerika, vid den amerikansk-kanadensiska gränsen.
  3. Företaget drivs av en jämställd ledningsgrupp. Tash Sisterhood har en policy för jämställdhet i styrelsens och ledningens sammansättning. För närvarande finns det en kvinnlig majoritet i styrelsen och en 50/50-fördelning i ledningen.
  4. Stödja kvinnliga entreprenörer. Tash har haft kvinnor involverade sedan starten, så Tash uppmuntrar och deltar aktivt i olika forum för kvinnliga entreprenörer. “Att inspirera andra kvinnor med det vi gör är en av de bästa prestationerna vi kan göra för att stärka kvinnor.”
  5. Donationer till välgörenhet. Tash stödjer icke-statliga organisationer som bidrar till att förbättra kvinnors rättigheter och villkor. Varumärket donerar minst 1 % av sin försäljning till välgörenhet. Hittills har Tash till exempel stöttat UN Women and Water Aid.

Tash Sisterhoods stjärnprodukter

BHA Cleanser – Ansiktsrengöring

Rengöringsgel med BHA, aloe vera och hyaluronsyra rengör porerna på djupet, lugnar och återfuktar huden. Den pH-balanserande formulan upprätthåller hudens skyddande syramantel. Efter rengöringen känns huden återfuktad, inte stram.

Massera försiktigt in i torrt ansikte och skölj av med ljummet vatten. Applicera en liten mängd av produkten på huden efter tvätt. Produkten fungerar på huden som ett serum för att återfukta huden. Tips: Produkten kan användas som ett andra steg i makeup-rengöringen efter oljerengöring.

På grund av salicylsyran i produkten bör solskydd användas tillsammans med den om den lämnas på ansiktet. Även idealisk för aknebenägen och mycket känslig hud.

Hyalyron Serum – Ansiktsserum med hyaluronsyra

Ett djupt återfuktande och fylligt hyaluronsyra-serum med långvarig effekt. Tack vare dess noggrant utvalda formula absorberas de aktiva ingredienserna effektivt av huden. Produkten innehåller fyra hyaluronsyramolekyler i olika storlekar för att förbättra absorptionen av hyaluronsyra.

Efter tvätt applicerar du serumet på huden som fortfarande är lätt fuktig. Hyaluronsyran absorberar den fukt som finns kvar i ansiktet. Massera tills produkten har absorberats ordentligt. Produkten kan också användas runt ögonen.

Här är en liten hemlighet: detta superserum är favoritprodukten för en av Tashs grundare!

Retinoil Bakuchiol – Ansiktsolja

Retinoil Bakuchiol Oil Serum är en stjärnprodukt bland svenska skönhetsinfluencers och har en lyxigt silkeslen och mycket absorberande konsistens. Den stramar upp, skyddar och ger näring till huden och lämnar den drömt mjuk.

Bakuchiol, en växtolja, är känd för sina anti-ageing-egenskaper och jämförs till och med med retinol för sin effektivitet. Detta är verkligen “THE-IT-OIL”!

Oljan kan appliceras på huden som den är eller droppas med några droppar ansiktskräm eller serum. Lämplig för alla åldrar, bra för aknebenägen- och torr hud.

Vi tror att du kommer att hitta många nya favoriter i Tash Sisterhoods produkter. 

Beställ vårt nyhetsbrev

Ta del av exklusiva kampanjer, bara för prenumeranter!

Du får 10% rabatt på din första beställning!

Tillbaka till toppen

Du håller på att ta bort en gåvoprodukt. Om du bekräftar kommer den inte läggas till i din varukorg igen.