Ekologisk Skönhet

Fängslande nordisk naturlig hudvård

19.11.2021, Jolie

Hudvård från världens bästa och renaste ingredienser

Äntligen är den dagen här! Får vi presentera: den härliga naturliga hudvårdsserien Flow Cosmetics som har anlänt till Jolie! Vi är mycket stolta över att ha ett fantastiskt utbud av nordiska naturliga hudvårdsmärken i vårt sortiment. Numera kan vi njuta av kompositionerna, ingredienserna och dofterna i Flow Cosmetics produkter. Resultatet är holistisk välbefinnande för både kropp och själ. Vi väljer alltid väldigt noggrant vilka produkter som kommer in i Jolies sortiment och dessa fantastiska produkter klarade våra högt ställda krav.

Hudvård från Finland

Flow Cosmetics har varit en av pionjärerna på den finska marknaden och tillkom redan 2004. Serien kom ursprungligen från grundaren Riitta Jänkäläs eget hemmaexperiment. Hobbyn blev snart ett jobb och ett företag som sysselsatte nästan hela familjen.

Idag tillverkar Flow Cosmetics mer än 100 produkter för hand, som säljs även internationellt. Produktrecept utvecklas och förbereds från början till slut. Detta säkerställer att produkterna är väldokumenterade genom hela produktionsprocessen som sker under samma tak, från förädling av råvaror till leverans av produkten till kunder. Produkterna skickas alltid färska till kunderna då produkterna tillverkas i små partier och lageromsättningen är snabb.

Bakom dessa handgjorda produkter finns ett gediget hudvårdskunnande, rena och högkvalitativa råvaror som är ekologiska och en genuin kärlek till naturen. Flow Cosmetics är “alltid ekologiskt, alltid effektivt, alltid ärligt”.

Nordiska specialväxter

Flow Cosmetics är stolta över den nordiska naturen. Nordens unika energi överförs i produkter som vårdar kropp, sinne och själ – precis som naturen. De viktigaste aktiva ingredienserna i Flow Cosmetics produkter är vilda bär och örter som odlas i Norden. Dessa naturliga kraftpaket är fulla av vitaminer och antioxidanter samt den starka energin från norr.

Växterna i norr är rika på näringsämnen tack vare soliga sommarnätter och långa och hårda vintrar. Näringsämnena som ackumuleras under sommaren hjälper växterna att överleva den mest hänsynslösa säsongen. På grund av detta har våra växter en otrolig mängd skyddande och närande egenskaper. Dessa växter samlas in från rena arktiska områden. Inom hudvård kan de fantastiska ingredienserna i norr förhindra tecken på hudens åldrande och förbättra dess tillstånd.

Rena och genuint naturliga ingredienser är viktiga i Flow Cosmetics produkter och därför är alla produktingredienser noggrant utvalda. Med Flow Cosmetics börjar produktutvecklingen med hur man gör en produkt så naturlig som möjligt men samtidigt funktionell. Produkterna har mycket höga koncentrationer av ekologiskt odlade eller vildsamlade ingredienser, då dessa äkta, naturliga ingredienser är rika på viktiga ämnen för huden, såsom vitaminer, antioxidanter och godartade fettsyror.

Majoriteten av Flow Cosmetics råvaror är certifierade ekologiska och vilda lappländska växter. Produkterna använder ekologiskt certifierade råvaror när det är möjligt. Dessa ingredienser identifieras med en stjärna i ingredienslistan. En del av råvarorna till produkterna kommer också från utlandet. Flow Cosmetics har som mål att öka andelen Nordiska råvaror i sina produkter. Utländska råvaror kommer från högkvalitativa och pålitliga europeiska leverantörer.

Ansvarsfull och transparent hudvård – för dig och för naturen

Tillverkningen av Flow Cosmetics uppfyller kriterierna för certifierad naturlig hudvård (Natrue, BDIH och Ecocert). Produkterna har dock ingen certifiering eftersom produktionspartierna fortfarande är relativt små och därför har produkterna inte certifierats av kostnadsskäl, eftersom certifieringsprocessen är mycket dyr. Flow Cosmetics är medlem i den finska branchorganisationen för naturlig ekologisk hudvård, vars medlemskap är begränsat till produkter som uppfyller certifieringskriterierna.

Ansvar och transparens är avgörande för Flow Cosmetics, därför har företaget tagit ett steg mot en mer hållbar verksamhet genom att vara klimatneutrala. Det innebär att mängden växthusgasutsläpp från näringsverksamheten har reducerats och man strävar efter att kontinuerligt minska utsläppen eller att oundvikliga utsläpp kompenseras genom ett certifierat projekt. Ansvaret återspeglas också i förpackningen. Återvinningsbart, kartong, aluminium och glas används som förpackningsmaterial.

De konserveringsmedel och andra hjälpämnen som behövs i Flow Cosmetics produkter är alltid i enlighet med naturliga kosmetiska standarder. Många av Flow Cosmetics produkter är tillverkade utan konserveringsmedel. I praktiken kan detta göras på så sätt att många av produkterna är vattenfria, eftersom de då inte behöver lagringsförbättrande ingredienser. Till vattenbaserade krämer och lotioner används de bästa naturliga konserveringsmedlen som är milda och Ecocert-godkända. Hur produkterna förpackas påverkar också deras hållbarhet. I många produkter garanteras hygienisk dosering av en pump och ett spraylock.

Mer än högkvalitativ hudvård

Flow Cosmetics högkvalitativa produkter är mycket mer än bara hudvård. De innehåller eteriska oljor av terapeutisk kvalitet och helande energi. Aromaterapi som vårdar kropp och själ och eteriska oljor är själen i Flow Cosmetics. Eteriska oljor ger produkterna en underbar doft och en helande effekt, och effektiviteten hos många produkter är baserad på eteriska oljor. Genom att använda produkterna kan du känna den terapeutiska effekten och slutresultatet är en frisk och smidig hud samt en frisk kropp och ett lugnt sinne.

Historien om Flow Cosmetics började med olika tvålar och schampon, vilket fortfarande är en av hörnstenarna i deras sortiment. Utöver dessa underbara produkter hittar du även andra charmiga Flow Cosmetics-produkter för hudvård och hårvård, från topp till tå.

Beställ vårt nyhetsbrev

Ta del av exklusiva kampanjer, bara för prenumeranter!

Du får 10% rabatt på din första beställning!

Tillbaka till toppen

Du håller på att ta bort en gåvoprodukt. Om du bekräftar kommer den inte läggas till i din varukorg igen.