Ekologisk Skönhet

En mer naturlig vardag? Byt i alla fall ut de här!

7.1.2020, Jolie

Nyår betyder för många att det är dags för en detox och en detox kan också inkludera skönhetsprodukter, där till och med storfavoriterna kan få stryka på foten om man har en ambitiös dag. Det kan absolut vara bra för kroppen att få vila ibland, även från hudvård. Så när du har en ledig söndag utan förpliktelser, låt gärna huden vila och andas, en droppe ansiktsvatten för rengöring och fräschör kan utgöra undantaget.

Även om man detoxar, så finns det emellertid vissa nödvändigheter i vardagen. Håret kan befinna sig i ett läge där det måste tvättas, deodorant är trevligt och fräscht både mot dig själv och mot dina medmänniskor och handtvål skyddar mot säsongsinfluensa, andra vintersjukdomar och är i största allmänhet hygieniskt. Att byta ut konventionella skönhetsprodukter mot naturlig, ekologiska minskar den kemiska belastningen på kroppen och samtidigt belastningen på miljön. Varför skulle du använda något annat?

Ersätt åtminstone dessa med naturliga varianter

Schampo

Hela familjen tvättar håret, och schampo är en grundläggande ingrediens i den dagliga vården. Om du väljer naturliga ekologiska hårprodukter är det mer skonsamt mot dig själv och din hårbotten, men även för miljön. Naturliga, ekologiska hårprodukter kommer på bred front och utbudet börjar bli riktigt, riktigt bra, både vad gäller prisvärda produkter för daglig användning och salongsprodukter.

Deodorant

Naturliga, ekologiska deodoranter innehåller varken plast, aluminium, syntetiska dofter eller konserveringsmedel. Ingredienser i den naturliga deon minskar svett utan att blockera svettkörtlarna, neutraliserar bakteriell lukt och hjälper dig att hålla dig fräsch hela dagen. Det bästa sättet att hitta exakt rätt produkt för dig är att prova, prova, prova…

Handtvål

Handtvål är kanske den vanligaste, mest grundläggande hygienprodukten. Mindre ofta räknar vi på hur mycket och hur ofta vi använder handtvål i alltifrån från kök till kontor eller i badrummet. En naturlig handtvål belastar din hud lite mindre, dessutom får du en boost av härliga naturliga oljor – och en naturlig doft är så mycket fräschare än en syntetisk!

Handkräm

Handkräm är en nödvändighet för vintern, och allt som oftast används den flera gånger om dagen. Händerna kräver ofta skötsel och skydd för att förhindra att den spricker eller torkar ut, i synnerhet här uppe i kalla norden. Dessutom ger det ju en behaglig känsla, och värmer händer en aning när man applicerar kräm på sina ofta kyliga händer. Då är det helt klart en fördel att använda en naturlig, ekologisk kräm, och det finns sååå många bra varianter.

Läppvård

Idén med (beroendeframkallande) mineralolja på läpparna känns inte särskilt angenäm, eftersom innehållet också når slemhinnorna och magen. Fördelen med de naturliga, ekologiska läpprodukterna är att de är baserade på vegetabiliska oljor av hög kvalitet som verkligen skämmer bort läpparna som påverkas negativt av sol, vind och kyla. Naturliga ekologiska läpprodukter hjälper verkligen dina läppar att läka och lindrar ceratberoende.

Beställ vårt nyhetsbrev

Ta del av exklusiva kampanjer, bara för prenumeranter!

Du får 10% rabatt på din första beställning!

Tillbaka till toppen

Du håller på att ta bort en gåvoprodukt. Om du bekräftar kommer den inte läggas till i din varukorg igen.