Ekologisk Ansiktsvård

Djusie är här – en efterlängtad naturlig hudvårdsserie från Finland

21.2.2022, Jolie

Den finska Ecocert-certifierade hudvårdsserien Djusie är här! Underbart färgglada hudvårdsprodukter baserade på endast  naturliga ingredienser som är magiska redan vid första anblick.

Bakom Djusie står Katja Kokko, kosmetolog och expert på naturlig kosmetik och hudvård, och som också är känd som en av pionjärerna inom finsk naturlig hudvård och även en av de ursprungliga grundarna av Jolie. Vi intervjuade Katja om utvecklingsarbetet bakom Djusie.

Beröm för boken om naturlig skönhet

Djusie bygger på en hudvårdsfilosofi som sätter den återfuktade huden i centrum, dvs en hud som är fyllig, återfuktad, fast, levande och fri från orenheter. Hemligheten bakom återfuktad hud ligger i de återfuktande ingredienserna, hudens pH-balans och den skyddande barriären som Djusies produkter har utvecklats för att stödja. Återfuktad hud är inte felfri eller saknar ålderstecken. Djusie vill lyfta spektrat av naturlig skönhet, lyckan och känslan av integritet som skapas av äkthet och mänsklighet.

“Återfuktning, effektivitet och holism är kärnan i Djusies filosofi. Både hudens återfuktning och livets fyllighet. Med hjälp av de effektiva produkter som vi har utvecklat blir huden återfuktad och fyllig”, fortsätter Katja.

Å andra sidan, i hjärtat av Djusie är också livets fyllighet och omfång, vilket innebär att huden inte behöver vara felfri för att vara fyllig och livet behöver inte alltid bara vara positivt.

“Det finns oundvikligen ett färgstarkt spektrum av olika stadier i livet – de är en del av allas unika berättelse, vilket gör var och en till en underbar, naturlig individ.” konstaterar Katja.

Djusies väg

Djusie föddes ur en långvarig dröm. Katja har drömt om en egen hudvårdsserie i flera år och har länge vetat att hon vill ta fram en egen serie en dag. Genom åren, allt eftersom erfarenhet, insikt och kunskap har ackumulerats, har idéer vuxit fram och så småningom har bitarna helt fallit på plats. Det var där Djusie föddes.

”Jag ville skapa ett märke som verkligen skiljer sig från alla andra märken som redan finns på marknaden, både när det gäller utseende och innehåll. Djusie kombinerar en vision om effektiv hudvård, holism och en färgstark energi som jag har velat förverkliga utan kompromisser. Jag tror att det är var och ens uppgift att föra ut något bra till världen, på sitt eget sätt. Jag känner att Djusie är min väg. Jag hoppas att Djusie tillför människors hud gott, gläder så många människor som möjligt med sitt väsen och ger något av sitt eget bästa till dem som desperat behöver det, säger Kokko.

Djusie skänker årligen en del av sin inkomst till arbete för att främja psykisk hälsa.

"Din hud är en återspegling av din inre värld, ditt välbefinnande och din självkänsla. Vi vill att du ska se den autentiska skönheten som redan finns i dig"

Djusie är en holistisk hudvård som passar alla

Djusies hudvårdssortiment innehåller tre underbart återfuktande hudvårdsprodukter: Liquid Silk Perfect Cleansing Oil , Acid Bloom Balancing Essence och Fruit Glaze Vitalizing & Brightening Facial Oil .

Enligt Djusies grundfilosofi innehåller produkterna bara effektiva och nödvändiga naturliga råvaror för huden där varje enskild ingrediens spelar en avgörande roll och har en funktion och Djusie är helt transparent om dessa.

Produkterna har utvecklats för alla hudtyper. Kokko berättar att testgruppen även har haft känslig hud, rosacea, oren hud och POD.

“Men i alla hudobalanser måste man komma ihåg: det som fungerar för någon kanske inte fungerar för en annan. Djusies produkter har utvecklats för alla och för alla åldrar, från tjugoårsåldern och uppåt, och produkterna ger effekt oavsett hur krävande huden än är”, framhåller Kokko.

Djusie vill hjälpa människor att lära sig om ingredienser och deras funktion i hudvård. Produkterna är baserade på noga utvalda ingredienser vars fördelar och betydelse inom hudvården Djusie talar öppet om.

Djusie Liquid Silk Perfect Cleansing Oil

Liquid Silk är en silkeslen och uppfriskande rengöringsolja som lämnar både torr och fet hud ren, jämn, balanserad och den låter huden andas. Den är utvecklad för att vara en idealisk rengöringsprodukt för både funktionalister och finsmakare, oavsett hudtyp eller ålder. Rengöringsoljan sköljs lätt av med vatten och tar även bort vattenfast makeup.

Den fruktiga, friska, sofistikerade och mustiga doften kommer från de eteriska oljorna av lime, blodgrapefrukt, jasmin och pelargon som har en revitaliserande och uppfriskande effekt på både hud och humör.

Vi rekommenderar en njutbar användning så att de aromaterapeutiska effekterna från produkten kommer till sin rätt. Du kan tex kombinera en rengöringsrutin med en ansiktsmassageritual som stärker upp både hud och sinne. En daglig mini-ansiktsmassage under några minuter ökar hudens fasthet och lyster avsevärt.

Djusie Acid Bloom Balancing Essence

Acid Bloom tar hand om hudens pH-balans. Surt pH är avgörande för mångfalden i hudens bakteriepopulation, eftersom goda bakterier trivs i en sur och därmed hälsosam miljö.

Essensen, som upprätthåller pH-balansen, återfuktar huden, vilket gör den fyllig. Huvudingredienserna i produkten är äppelcidervinäger, som balanserar hudens pH, och glukonolakton, en milt exfolierande och återfuktande PHA-syra.

Xylitol och betain återfuktar, gotu kola regenererar, lugnar och reparerar. Essensen motverkar pigmentfläckar och lugnar irriterad hud. Kompositionen är lätt fyllig och riktigt återfuktande.

Vi rekommenderar användning morgon och kväll. Klappa in essensen i ansiktet och på halsen för hand, enligt Djusies ritual. Njut av en djupt återfuktad känsla och lystrande hud under alla årstider.

Djusie Fruit Glaze Vitalizing & Brightening Facial Oil

Fruit Glaze är en ansiktsolja som ger huden lyster och som effektivt stärker och stödjer hudens egen skyddsbarriär. Den silkeslena och snabbt absorberade ansiktsoljan stramar upp huden och jämnar ut glåmig hud. Lämplig för behandling av ärr och pigmentfläckar och skyddar huden från yttre och inre stressfaktorer. Dessutom dämpar den talgsekretionen från oren hud. Den saftiga bärkombinationen av näringsämnen ger näring och mjukgör alla hudtyper. Perfekt att använda under smink.

Squalane absorberas snabbt utan att täppa till huden och främjar cellregenerering. Rosenkvittensfröolja och nyponfröolja lugnar och stärker hudens skyddande barriär. Acaibärolja jämnar ut pigmentfläckar.

Druvfröolja och lingonfröolja lyser upp och regenererar huden och skyddar den från fria radikaler. De eteriska oljorna från geranium, curryeternell, rosengeranium, grön mandarin och bergamott ger näring åt huden och höjer humöret.

Vi rekommenderar användning morgon och kväll för hud som är återfuktad med Acid Bloom essens. Öka din blodcirkulation och hudmetabolism med en uppfriskande Djusie ansiktsmassageritual.

Förstärk effekten av produkterna med sköna massageritualer

Djusies hudvårdsprodukter kompletteras av massageritualer, där Katja har fått kunskap från sina studier i kinesisk medicin och sin långa karriär som kosmetolog. Enkla och trevliga ritualer har skapats i samband med produktutvecklingen, som hjälper dig att lära dig att förbättra dina hudvårdsrutiner med dina egna händer. När massagen används på rätt sätt får du också ut det mesta av produkterna.

Massage förbereder huden för att ta emot fuktgivande och läkande ämnen genom att värma huden och stimulera hudens blodcirkulation och ämnesomsättning. Eftersom huden är vårt största känselorgan sprider sig den avslappnande effekten av beröring på nervsystemet i hela kroppen. Massagen förbättrar absorptionen av produkten, eliminerar svullnad och jämnar ut hudtonen.

Den följer inte trender utan är uppbyggd kring en livsstil

Finland har utvecklats till något av ett nav inom naturlig, ekologisk hudvård under de senaste åren. I finska butiker hittas mycket naturlig, ekologisk hudvård som inte finns i butik i Sverige, och konkurrensen hårdnar på andra sidan östersjön.

Katja säger att hon inte aktivt följt trenderna i branschen på länge, eftersom hon har varit upptagen med att studera kinesisk medicin och utveckla Djusie under de senaste åren.

”När det kommer till utvecklingen av Djusie så följer jag inte trender, utan serien är byggd med mina egna kunskaper, intressen och livsstil. Jag lever liksom i min egen bubbla med mina passioner och jag kan inte säga vad som är trendigt för tillfället, säger Kokko.

Hon tror att en mängd olika icke-produkt fokuserade hudvårdsalternativ, det vill säga manuella hudvårdstekniker och massageritualer baserade på kontakt och terapeutisk behandling av bindväv, kommer att öka i popularitet.

“Så det kommer definitivt att bli fler och fler olika massageritualer”, fortsätter Katja.

Det är här Djusies resa för att erövra världen och föra finsk hudvårdskunnande till allas medvetenhet som en pionjär inom F-Beauty börjar. Djusie och Katja Kokko uppmuntrar dig att djärvt vara ditt eget vackra jag.

Beställ vårt nyhetsbrev

Ta del av exklusiva kampanjer, bara för prenumeranter!

Du får 10% rabatt på din första beställning!

Tillbaka till toppen

Du håller på att ta bort en gåvoprodukt. Om du bekräftar kommer den inte läggas till i din varukorg igen.