BB, CC och DD krämer

Lockas du av en naturlig bas som kan utjämna små brister och missfärgning i din hud utan ett starkt pigmenterat lager av smink? Naturlig ekologisk makeup har de perfekta lätta sminkprodukterna som kan jämföras med hudvård.

Med dessa krämer får du en fin finish, lyster och hållbarhet för både semester och en dag utomhus. En högkvalitativ naturlig ekologisk sminkprodukt tar också hand om och återfuktar huden och ger den skydd för dagen.

Är du bekant med de härliga och lätta naturliga ekologiska sminkbaserna: BB-, CC- och DD-krämer med små variationer. Vilken skulle du välja?

BB-Cream - behandlar och reducerar märken

BB-kräm är en lätt sminkprodukt som jämförs med de mest tonade dagkrämerna. Dess ursprungliga namn kommer från orden “Beauty Balm” och kallas också “skönhetsbalsam”.

Det är vanligtvis en vårdande produkt som har fuktgivande, skyddande, uppljusande eller liknande effekt. Av BB-krämen får du en nyans som täcker hudens små skönhetsfel och fungerar som ett enkelt och naturligt smink.

Transparensen och varaktighet för BB-krämer varierar mycket. Till exempel är den koreanska Whamisa BB-krämen som säljs på Jolie överraskande täckande trots dess tunna konsistens. Pigmenten ligger där närmare en foundation.

BB-kräm kan appliceras med fingrarna som en fuktighetskräm. Om du använder en mer täckande BB-kräm och vill ha ett mer hållbart resultat kan du också dra nytta av att använda en borste och prova med ett litet lager kräm i taget.

Läs mer om BB-krämer och se vad som är vår favorit.

CC-kräm korrigerar hudtonen

CC-kräm, eller “Color Correction”, korrigerar färgvariationen i huden, som namnet antyder. CC-krämen kan innehålla en primerinspirerad nyans som neutraliserar eller kontrasterar hudtonen, till exempel till mindre rödaktig eller blåaktig.

CC-kräm innehåller vanligtvis något mer pigment än BB-krämer eller tonade dagkrämer. Det är en bra sminkprodukt för hud med pigmentförändringar, har lätta rodnader, har synliga blodkärl och/eller ärr bildningar.

Läs mer om CC-krämer och hitta vad vi på Jolie tycker är den bästa CC-krämen.

DD-kräm ger skydd

DD-kräm eller “Daily Defence”-kräm är en produkt som skyddar, tar hand om och motverkar yttre påverkan på huden. DD-krämer säljs både med och utan nyanser. Eftersom tanken med krämen är att skydda huden mot yttre påfrestningar innehåller den ofta SPF – Solskyddsfaktor.

DD-krämer rekommenderas ibland att användas under en foundation för att ge ett riktat skydd mot kyla, luftföroreningar, UV-strålar eller liknande yttre påverkan. Deras andra terapeutiska egenskaper (t.ex. lugnande, återfuktande, näringsgivande) varierar från produkt till produkt.

Beställ vårt nyhetsbrev

Ta del av exklusiva kampanjer, bara för prenumeranter!

Du får 10% rabatt på din första beställning!

Tillbaka till toppen

Du håller på att ta bort en gåvoprodukt. Om du bekräftar kommer den inte läggas till i din varukorg igen.